Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv!

Panellakásban lakunk, és a szoba szalagparkettázása előtt állunk.
Az én problémám az, hogy az alattam lakó szomszéd felöl (alulról) érkeznek a nemkívánatos hangok a lakásomba.

A kérdésem a következő, tudom-e csökkenteni az alulról érkező hangokat :?: (na nem az alsó szomszéd elüldözésére gondolok :lol: )
Ha polifoamot teszek szakszerűen a szalagparketta alá, akkor az fogja csillapítani az alulról érkező zajokat, rezgéseket :?:
(A falak gipszkartonnal burkoltak)

Az, az igazság, hogy ezzel kapcsolatban nem bukkantam semmi írásra, cikkre, mert mindig csak a kopogó hangokat említik. :(

Ha valakinek ezzel kapcsolatban, van ötlete, tapasztalata, azt köszönöm. :D

Gábor
Üdv!

Ilyen nehéz kérdést tettem fel? :mrgreen:

Gábor
Úgy tűnik, hogy van egy-egy kapós téma, vagy amihez értenek, de meg nem lehet mondani melyik ilyen... :| Azért tendenciájában fejlődik a fórum (remélem). De még talán nem érte el az aktív emberek száma a "kritikus tömeget"...
Sokan talán túl magasra teszik a mércét, és nem mernek hozzászólni, csak, ha profik. Pedig ez nem feltétel!

M
Üdv.!

Nekünk ugyanez a problémánk. Alúlról érkezô, hangos beszéd, és hangos TV-zés... :evil:
Nézegettem az erre vonatkozó cikkeket és valami ilyet találtam. Itt azt írják, hogy nem csak a lépéshangokat szûri ki, hanem a léghangokat is, (hangos beszéd, TV, zene).
De elég körülményes a beépítése, és ha elrontja az ember akkor kezdheti az egészet elôlrôl. Lehet, hogy egy "jó" szakemberre érdemes bízni a dolgot, ha nem akar kockáztatni pár százezer forintot.
Ha találtál bármilyen megoldást engem is érdekel, vagy ha van egy jó szakember ismerôsöd.

Köszi,
Augur
Én nem találtam erre megoldást.
A szakemberek szerint, a zajt okozónak kellene szigetelnie.

Azért a laminált parketta nem várhatott a megoldásra, és leraktuk (minden szobában). Tettünk alá egy 4mm-es lépéshangszigetelő lapot, és arra rá egy 6m-es polifoam tekercset. (ezt a megoldást nem én találtam ki. Elolvastam minden ezzel kapcsolatos anyagot, lépés hangszigeteléssel foglalkozó cikkeket, és könyveket. Mindenhol azt írták, hogy tévedés az, hogy elég a 2-3mm barkács áruházi...anyag, Polifoamot ajánlanak (tömörsége az fontos!) 4-6mm ig.)Körben a széleket gondosan szigeteltük, és minden lehetséges rést kitöltöttünk purhabbal.
Nem mondom, hogy tökéletes, de azért észrevehető a változás. Sőt melegebb lett a padlózat. Továbbá kellemesen rugalmas, jó érzés rajta járni. Nem olyan, mint ha egy betonon járna az ember.
DE:
Hiába szigeteled a padlózatott, ha az alulról jövő zajokat az oldalfalak szépen felhozzák a lakásodba. Ezért:
Az átszűrődő zajok miatt mi már gipszkarton falat húztunk 5cm vastag kőzetgyapottal a szomszédos falakra, hogy tompítsuk az át szürödö zajokat. De tapasztalataim szerint a panel, az panel, és annyi szigetelést kellene beépíteni, hogy akkor már tényleg a családi ház a megoldás.

Gábor
Üdv!
Igazán rendes ember vagy, az alattad lévő zajong, Te meg a lépéshangtól is megkíméled: :D
Utólagosan nem lehet tökéletes zajszigetelést készíteni, de vannak olyan nagy sűrűségű, hangelnyelő anyagok, amik jó megoldást jelenthetnek. Az alábbi linken egy példa:
http://isotech.hu/listen.php?kat=11
Úgy tudom, ha gipszkartont zajszigetelésre is akarják használni, legalább két rétegben kell építeni, az egyrétegű gipszkarton fal nem sokat csillapít. A munkahelyemen ilyen gipszkarton-kőzetgyapot-gipszkarton falak választják el az irodákat, de nem sokat ér, néha tisztán és érthetően hallom a szomszéd szobából a beszélgetést. A folyosókra dupla réteget raktak, ott kevésbé hallatszik át a beszédhang.

Üdv: Plaszlo
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég

cron