Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Az alábbiakban kellene egy kis segítség. Adott egy 3 méteres belmagasságú családi ház (110m2) betongerendás stukatúros födémmel.
Jelenleg 2x10 centi üveggyapot van a padláson lefektetve, ami jól is működik (évente sokat megspórolok a fűtésen).
A belmagasságot 25-30 centivel lecsökkenteném. Költséghatékonysági szempontból fa tartószerkezetre lenne rögzítve az álmennyezet.

A kérdésem ezzel kapcsolatban pedig az alábbi:
Mivel stukatúros a födém én erre teherhordó szerkezetet nem aggatnék rá, hanem az alsó fa tartószerkezetet menetes szárakkal a betongerendákra merőlegesen elhelyezett fa gerendákba rögzíteném (tehát kb 50 centis menetes szárakkal, amik a teljes födémen átmennének). Ez így jó megoldás lehet-e?

Tehát valami ilyesmi lenne a rétegsorrend lentről felfelé:
gipszkarton (12,5mm-es tűzgátlós, mivel ehhez jutottam hozzá olcsón), hőtükör (ami átfedéssel egyben párazáró is lenne), fa tartószerkezet, üveggyapot (15-20 centi), valamennyi légrés (5-10 centi), födém alja, betongerenda, födém felső fele, beton gerendákra merőlegesen fa gerendák, mint az álmennyezet teherhordói, 2x10 centi üveggyapot, jelenleg lidl-ös takaróponyva a felső réteg, ezt páraáteresztő fóliára lehet cserélni, a teljes költséget nézve ez elhanyagolható.

Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
Az álmennyzet elkészítésére, a tetőtér gipszkartonozására, a WC gipszkartonozására, illetve teljes gipszkarton fal építésére érdemes olyan gipszkarton szerelő szakembert megbízni, akinek már van tapasztalata és referenciája az ilyen munkálatok kivitelezésében.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 37 vendég

cron