Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
16 hozzászólás Oldal: 1 / 2
Helló Mindenki!
Felújítás miatt vettem egy Cersaint Roma alsókifolyós mélyöblítésű wc-t. Beállítottam, használatba vettük. Azt tapasztaltam, hogy a víz forgatja a papírt, de nem viszi le... A víz körbe áramlik, nem úgy, mint az előző wcnél.
Mit gondoltok, mi lehet a probléma?
Köszönök minden segítséget! !!!
Rob
Hali
Gyenge az öblítés sebessége. Más márkájú papír esetleg?
Köszi a segítséget! Az öblítés sebességét tudom gyorsítani? 32es cső, falba építve, Dömötör tartály.
Magasabbra rakod a tartályt.
Üdv!
Az előző csészével megfelelő volt az áramlás? Változott ezen kívül más is?
Köszönöm a tartályos ötletet! Kipróbálom majd hétvégén!

Nem változott semmi más, csak a wc-t cseréltem. Alföldi volt az előző. Azzal sose volt ilyen gond.
Ez a mostani helyzet idegesítő és egyáltalán nem víztakarékos.
Még azt érdemes megnézni hogy ahol bedugtad az öblítő csövet a csészébe ha beljebb dugod vagy kijjebb húzod (amit a tömítés enged ) változik e az intenzitás. Nem e valami falnak ütközik részben a víz mikor már kilép a műanyagcsőből ?
Köszi mindenkinek!
A megoldást a beömlőcső fél centivel való megrövidítése jelentette. :D
Hálás köszönet az ötletért Lalibatyo!
Üdvözlök mindenkit!

Sürgős segítséget szeretnék kérni. Mi okozza azt a jelenséget, a wc-nél a régi hagyományos eltekerős öblítő szelep van, és időnként, amikor öblítés törénik, iszonyítos hangot ad és megrázza a rendszert, úgy, hogy még (társasházról van szó) az alsó szinten is hallatszik, és nagyon zavarja a lakókat, félő, hogy csőtörést okoz. A válaszokat előre is köszönöm.
Ki van kopva a csapbetét. Ha szétszeded és a mozgató orsót újra zsírozod lehet meggyógyul, ideig óráig, ha nem akkor a csapfelsőrészt cserélni kellene már. Valami ilyesmi lesz :https://www.praktiker.hu/epuletgepeszet-futes-hutes/wc-tartozek/wc-tartaly-tartozek/261473-mofem-mofem-szelepfelsoresz-3/4-wc-oblitoszelephez?gclid=Cj0KCQiAoY-PBhCNARIsABcz771I3_SCsKa205QN6dgIz_sg_vKQQcqqwaUN6bpwqj4-S8gC8X2T73QaAizdEALw_wcB

ha Mofém szelep. Érdemes azonosítani vásárlás előtt vagy vinni a rosszat a boltba ami nem egyszerű hiszen el kell zárni a vizet.
lalibatyo írta: Ki van kopva a csapbetét. Ha szétszeded és a mozgató orsót újra zsírozod lehet meggyógyul, ideig óráig, ha nem akkor a csapfelsőrészt cserélni kellene már. Valami ilyesmi lesz :https://www.praktiker.hu/epuletgepeszet-futes-hutes/wc-tartozek/wc-tartaly-tartozek/261473-mofem-mofem-szelepfelsoresz-3/4-wc-oblitoszelephez?gclid=Cj0KCQiAoY-PBhCNARIsABcz771I3_SCsKa205QN6dgIz_sg_vKQQcqqwaUN6bpwqj4-S8gC8X2T73QaAizdEALw_wcB

ha Mofém szelep. Érdemes azonosítani vásárlás előtt vagy vinni a rosszat a boltba ami nem egyszerű hiszen el kell zárni a vizet.


Köszönöm szépen, azt állítja a felső szomszéd, hogy kicserélte, akkor elméletileg,ha ki van cserélve, akkor nem lenne szabad ezt a hangot hallani és csőrezonálást érzékelni ugye ?
Ha ott lennék és látnám meg tudnám mondani mit cserélt a szomszéd és mit nem. No meg ha valami kínai utángyártott selejtet vett akkor abból még párat cserélhet mire lesz benne egy jó is. - Biztos hogy valami tekergetős csap csinálja a bajt.
lalibatyo írta: Ha ott lennék és látnám meg tudnám mondani mit cserélt a szomszéd és mit nem. No meg ha valami kínai utángyártott selejtet vett akkor abból még párat cserélhet mire lesz benne egy jó is. - Biztos hogy valami tekergetős csap csinálja a bajt.


Köszönöm a segítségedet
Szeretnék ismét egy kis segítséget kérni tőletek. WC öblítő csapok közül melyik a leghalkabb, társasházban nagyon zavaró a felső lakó wc öblítő csapja, cserére szorul, én egy nyomógombosra gondolnék a tekerős változat helyett, mert az elég gyorsan kikopik és hangos zajt okoz, mint az előző hozzászólásban is írtam, és ezt szeretnénk kiküszöbölni, én venném meg a felső szomszédnak, olyat szeretnék, ami valóban csöndös, ami a legcsöndösebb, és sajnos a Geberit tartály nem fér el, nem megoldható. Várom válaszotokat, amit előre is köszönök. Melyik fajtákat ajánljátok?

Ilyen pl.?
https://www.ventil.hu/schell-schellomat ... jgQAvD_BwE
Ez sem örök élet és ez sem zajtalan. Az áramló víz súgó hangot ad. Viszont lehet állítani hogy mekkora intenzitással öblítsen, és talán lesz olyan optimum amikor leviszi amit kell és annyira nem is súg majd.
16 hozzászólás Oldal: 1 / 2

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 3 vendég