Kedves Fórumozók!

Mielőtt belevágnék a témába egy gyors bemutatkozás/kiinduló helyzet
Friss házasként nemrégiben vásároltunk egy 80-as évek végén épült házat, amely elég vegyes állapotú. A vegyes állapot nagyjából a következőket jelenti: Statikailag rendben van, a nyílászárók jó része le van cserélve, de pl. az elektromos hálózatot teljesen fel kellett újítanunk/átdolgozni, hogy megfeleljen a mai kor követelményeinek. A tető szinte új, néhány éves szerkezet, azonban nincsen szigetelve. Továbbá az vélhetően előző tulaj naivságából, és "nem annyira kifinomult" műszaki érzékéből adódóan rengeteg kendácsolt megoldással találkoztunk, amiket szépen sorban javítunk, rendezünk.
Jómagam nem vagyok műszaki végzettségű/foglalkozású ember, sok mindent nem tudok/nem csináltam még, de ha rendesen elmagyarázzák megértem, szeretek barkácsolni, van affinitásom hozzá és igényes vagyok arra amit csinálok, a "jó lesz az úgy" típusú megoldásoktól elhatárolódom, csak a műszakilag megfelelő, tartós, biztonságos és igényesen kivitelezett megoldásokat fogadom el. Ha ezt meg tudom csinálni magam akkor jó, ha tudás, tapasztalat, szerszám stb. hiányában nem, akkor hívok segítséget.
Biztosan lesz még sok kérdésem, amikre előre is köszönöm a válaszokat, ötleteket.

Aktuális kérdésem a következő:

Éppen a tetőtér szigetelését kezdjük. A szerkezet egyszeresen átszellőztetett, a szarufák közé 14 cm táblás kőzetgyapot szigetelés kerül, 2. rétegben keresztbe 10 cm.
A szarufák között a távolság néhány cm-es eltérésekkel 80 cm körül alakul, a kőzetgyapot táblák 60 x 100-asok.
Kérdés:
A szarufák között lehet-e toldani a szigetelést?
Tehát berakok hosszában egy 60 cm széles 100 cm magas táblát, mellé betoldhatok egy 20 cm széles 100 cm hosszú csíkot? Vagy akár keresztben elfordítva: a 100-as hosszt levágom a szükséges ~80 cm-re, beteszem. A következő, felette levő szigetelést az előzőből leeső ~20cm-es darabbal kezdem bevágok mellé egy ~60-asat.
Lehet ilyen módon gazdálkodni, hogy ne legyen óriási vágási veszteség?
Erről eddig sehol nem olvastam, mindenhol csak arról van szó, hogy ~1,5-2 cm ráhagyással szabjuk méretre a táblát és tegyük be a gerendák közé. A leeső darabokról nincsen szó.
A gyártók/kereskedők szempontjából megértem, hogy nem reklámozzák a leeső darabok hasznosítását, de azt is el tudom képzelni, hogy ennek lehet valamilyen számomra ismeretlen műszaki oka.

Ha valaki tudja a választ a fentiekre, van ötlete, tapasztalata, örömmel veszem!

Köszönettel,
BB