Sziasztok!

NAgyon nem értek hozzá, légyszíves segítsetek, ne szakzsargonnal ha lehet.

Nem rég új albérletbe költöztünk, alsó szinten mi, felsőn a főbérlő. A ház 2 kazános, termotéka 25 gázkazán, és viadrus u22 (d??????) vegyes, fával fűtöm (kb 3 órája). Eddig csak a termotéka ment, de horoor a fogyasztása (20 fokon a termosztát, délután 4 után kapcsoljuk csak be, plusz hétvége).

Ezért elhatároztam hogy a viadrust beüzemelem. Mivel a főbérlő tavaly elhunyt apja intézte a fűtést, senki (feleség és 2 lány) nem tudja hogy smint kel használni a rendzsert. Annyit mondtak, hogy ahogy áll minden, úgy működött. Termotékát lezártam, viadrust beizzítottam, 3 pec után már pakolhattam is meg, rossz vaskályhák után öröm volt látni a jó huzatát, begyújtéskor nem jöt füst se vissza, stb...

A rtermotékából kimenő csövön van egy óra, bar és hőmérséklet, meg a viadrus tetején is.

Teganap utántöltöttem a vizet, persze csak érzésre, gőzöm nincs mennyit kell (4 baros a skála, 1 en állt , 2 ig mertem engedni-ja, kb tinikoromban anyáméknál raktam meg begyujtottam a totyát, kb ennyi a tapasztalatom kazánnal)

A bar skala mindkét órán szépen kúszott fel.

Ma mieltt begyújtottam , a termotékát lekapcsoltam őrlángot hagytam csak. Rakatm a viadrusra vagy 7-8 fát 3 lépésben (25 centis rönköt).

Kb 2-3 óra használat után a viadrus hőmérséklet skálája ugyanúgy ál 30 fokon ahogy fűtés előt volt. Azt hittem ennek is kellene mennie, logikusnak tűnt. Elromolhatott, vagy ez mikor moccan meg?

A viadrus bal oldalán a felső ajtónál van egy gomb, O és Z állást jelez. Ez mi? Nem mertem hozzányúlni. ű

Nem találok a kazánhoz doksit, ha lenne valakinek, kérem ossza meg.

A viadrusból kimenő csövek szépen forrósodnak, de aggaszt, hogy nem tudom mennyire pakolhatom mert nem látom a hőméréskletet. Most éjjelre visiarakom a termotékát, 15 fokra rakva, ha leég a viadrus fája és hűl a lakás, hát teljesen ne hűljön ki a reggeli ébredéshez.

Grundfos szivattyút közelről hallom, hogy dolgozik, a szivattyú is meleg.
Házban radiátorok is kellemesek, nem hűlt a lakás a viadrus használatbavétele óta.

Amit látok a rendzseben: van egy nagy piros gömbszerű tartály, meg a viadrus kimenő csövén, közel a kazánhoz , van egy cső és rajta egy szelep.
Meg kazánból kijövőmásik csövön van egy narancssárga kütyü, rugószerű drótok jönnek i belőle, 40 fokra van állítva

és a kazán ajtaját alul meddig kell nyitvahagyni, mikor csukhatom be? Vaskályhánál amíg nem lobogot nyitva volt, azt lecuktuk.Szóval a lényeg: nem merem jelen esetben alaposan megpakolni, nem tudom mennyire melegíti a vizet, mi a teendő?

köszönöm a leendő segítségetsonicattack