Jó estét!
Vasbeton gerendás födémes padlásteret szeretném utólagosan szigetelni. Csak tárolásra, és évi néhány feljárásra akarjuk használni (antenna, kémény ellenőrzés, stb.)
A födém jelenlegi rétegrendje (belülről kifelé):
- Vasbeton E gerenda, közte kefni
- fólia alátét
- 4 cm járható Thervoolin
- fólia alátét
- 5 cm aljzatbeton
Erre gondoltam 5+10 cm közetgyapotot rátenni a következő rétegrenddel:
- párazáró fólia
- 5 cm-s tábla
- 10 cm-s tábla kötésben
Következő kérdéseim lennének:
1. a födémen vízszintesen talpgerendák futnak; bennük szelemen. Ezeket felülről be kell borítani a párazáró fóliával, vagy alulról kell átbújtatni alattuk, vagy ki lehet hagyni?
2. A legtöbb kőzetgyapot tábla kibír 60-65 kg pontszerű terhelést, ahogy olvastam. Kell nekem akkor stafniznom, léceznem? (Évi néhányszor megyek fel a padlásra csak, max a kéményt ellenőrizni, meg dobozokat feltenni)
3. A cserép alatt van porhó elleni fólia. Le kell akkor borítani a kőzetgyapotot még?
4. födémen futó talpgerendákat be kell szigetelni, vagy ez nem jelentős hőhíd kockázat?
5. A vasbeton koszorú élekre mekkora szigetelés kell a födém felől?
Köszönöm Pali
Vasbeton gerendás födémes padlásteret szeretném utólagosan szigetelni. Csak tárolásra, és évi néhány feljárásra akarjuk használni (antenna, kémény ellenőrzés, stb.)
A födém jelenlegi rétegrendje (belülről kifelé):
- Vasbeton E gerenda, közte kefni
- fólia alátét
- 4 cm járható Thervoolin
- fólia alátét
- 5 cm aljzatbeton
Erre gondoltam 5+10 cm közetgyapotot rátenni a következő rétegrenddel:
- párazáró fólia
- 5 cm-s tábla
- 10 cm-s tábla kötésben
Következő kérdéseim lennének:
1. a födémen vízszintesen talpgerendák futnak; bennük szelemen. Ezeket felülről be kell borítani a párazáró fóliával, vagy alulról kell átbújtatni alattuk, vagy ki lehet hagyni?
2. A legtöbb kőzetgyapot tábla kibír 60-65 kg pontszerű terhelést, ahogy olvastam. Kell nekem akkor stafniznom, léceznem? (Évi néhányszor megyek fel a padlásra csak, max a kéményt ellenőrizni, meg dobozokat feltenni)
3. A cserép alatt van porhó elleni fólia. Le kell akkor borítani a kőzetgyapotot még?
4. födémen futó talpgerendákat be kell szigetelni, vagy ez nem jelentős hőhíd kockázat?
5. A vasbeton koszorú élekre mekkora szigetelés kell a födém felől?
Köszönöm Pali