Szerző:
Plaszlo » szomb. szept. 26, 2015 10:33 pm
Csak most látom, több hozzászólásod is volt, csak a legutolsót néztem. Laptopon nem tűnt fel a többi.

Azt már elsőre is láttam, hogy nagyon szépen és precízen dolgoztak és most jobban megszemlélve a képeket, csak megerősítették az első benyomást.
A hőszigetelés nem lesz egyszerű, mert eltérés van a falak síkja között és ezt kell valahogy egybe építeni.
Nem akarok vakon dobálózni az ötletekkel, kellene még néhány részletről fotó.
- tető és a térdfal találkozása - bár azt hiszem erről lemaradtam a páraáteresztó fólia miatt.
- a régi fal és a térdfal találkozásáról. Remélhetőleg látszik valami belőle
- meddig ér az új fafödém borítása, a térdfal gerendákig, vagy beljebb is kitöltötték?
A hőszigetelést milyen használatra gondoltad? Hidegebb időben is kint tudjatok lenni néhány napot, vagy huzamosabban is ott tartózkodni?
A szellőzőrést sajnálom, az emberek nem nagyon tudnak továbblépni a megszokott dolgokon. A cserepeslemez nem csak hamarabb melegszik a napon, de érezhetően melegebb van alatta. Ezt írtam, hogy kipróbáltam, bár csak kezemet bedugva a kiállított mintatetők alá, de határozottan melegebb volt alatta, mint a normál tetőcserép alatt. Sokkal intenzívebb a hőátadása, viszont hamarabb is kihűl, ha lemegy a nap. Sajnos a nap hője pörkölni fogja az alatta lévő lambériát és a hőszigetelés nem fogja tudni megakadályozni a gyors felmelegedését a tetőtérnek. Ezért kellett volna legalább dupla légrés. Ezt nem én találtam ki, már rég nem látott Fransys69 nevű fórumtársunk - aki épületfizikus - tanácsolta nekem, amikor a tetőm átalakításán agyaltam. Mesélte, az ő háza tetején 15 cm-es légrés van és nem kell klíma a tetőtérben nyáron.
Bár a tetőátalakításom elmaradt, de ezt nem fogom elfelejteni, ha eljutok odáig. Én is Gerard-ban gondolkoztam a súlya miatt.