Szerző:
fransis69 » vas. jan. 06, 2013 1:42 pm
szrnap írta: Köszönöm
Megküldtem a kért adatokat, remélem mindenre tudtam válaszolni.
Ahogy kérted küldöm a terveket, amik vannak, illetve a műszaki leírásokat. A "Műszaki leírás" az épületgépészeti terv része, a többi építészeti terv. A pince nem valósult meg, csak a leírás nem lett módosítva.
Sajnos valóban párazáró fólia van, én nem akartam fóliát, de rábeszéltek. A 20 cm szigetelés szálas anyagra volt megbeszélve, bár ez nem olvasható a tervben. Olvastam a linket, én speciel a legolcsóbb üveggyapotra gondoltam (λD = 0,045 W/mK), mivel a pénzem már elfogyott(:
< gondolom ez URSA 0045. Ettől különb is, meg 2,5%-kal jobb a lambdája is a Kanuf_Isulation 0044-nek és ez jelentősen még olcsóbb az URSA-tól. A későbbi ellenőrzéseket/számításokat erre a 0044-re fogom alapozni!A tükörfólia csak ötlet, nem tudom van értelme vagy sem. A pogácsás módszert elvetem, de azért azt össze kötöttem volna tetőléccel, úgy már nem olyan rozoga.
<<<és a tetőlécen járkáltál volna?, haha
Köszönöm előre is.
szrnap

- -
- a ház komolyságához mérten, igen meglepően, a tervek meglehetősen felületesek és semmit mondók.
Nem lettem igazán okosabb, sajnos.
- - homlokzatok.jpg (151.97 KiB) Megtekintve 7610 alkalommal.
Kérdéseim:rétegek anyaga és vastagsága belülről felfelé a födém vonatkozásában:
1. réteg amelyben a mennyezeti rásegítő van, hány cm?
ezt követően milyen vastag és milyen lambdájú hőszigetelő van amely elválasztja a födémtől?
födém vastagság és az alkalmazott anyagok típusa
felbeton vastagsága
a teljes födém vastagság együtt
Kérlek, ne "hasalj" semmiben, ha bizonytalan vagy, inkább úgy írd, hogy talán vagy kb.
Külső határoló falak:csak a porotherm van jelenleg szigetelés nélkül vagy van valami más is? Van e rajta valamiféle vakolat most?
történt e valami a hőhidakkal (koszorúk áthidalok stb.)
Ablak kávák illetve nyílásai kaptak egy belső szigetelést, ha igen mit?
Ennyit előzetesen, ha kérhetlek.
A kutak, a hőszivattyús rendszer úgy van ahogy a gépész műleírás taglalja?
Iszonyúan meg van bonyolítva a rendszered,
(kutas geothermikusenergia-, radiátorok-, padlófútés-, vizes kandalló stb...), hatalmas beépített teljesítmények, csak bámulok és ámulok

...
Üdv. sby f. j.
u.i.: Kicsit meglepődtem a 16kW hőigényeden.
A 92-93-ban épült
(470+200m2) 2 szintes "házikómnak" 470m2-en az össz. beépített teljesítménye 4,5kW volt megfelelő tartalékkal, 5km padlócsővel!
Kis villamos energetika: a közel 5km padlófűtést egyetlen keringtető szivattyú a 40Wattos állásában tudja. Kezdetben a 60W-on üzemelt, majd mértem a felvett energia igényét, kiderült, hogy az mindössze 18W, így lejjebb kapcsoltam
.Az akkori titkárnőm a 4szintes társasház 3. emeleti 4 oldalról fűtött 44m2-nek a fűtés költsége jóval nagyobb,mint az előzőé. Minden hónapban szóvá is tette, ö fizette be a közüzemi számláimat is. (az ő lakásának egy utcafronti és belsőoldali lépcsőház fal a hőveszteséges szakasza, a többi fala a fűtött lakásokkal körül véve

).
Lehet kiváló energetikát készíteni, csak oda kell figyelni a részletekre is.______________________________________________________