Sajnos ez fődarab, egy újnál sem olcsóbb, a mosógép értékének jó részét ez adja. Talán ha sikerülne bontottat találni emberi árért, még megérné kicserélni.

Kérlek segítsetek nekünk! Van egy 2 éves Whirlpool AWE (2516?) mosógépünk ami nagyon furcsa kerregő hangot ad, rögtön azután kezdődik hogy forogni kezd a dob, illetve akkor bedurvul amikor víz is töltődik bele. A hangot csak akkor adja ha súly (ruha) is van a gépben (üresen, kézi forgatásnál nem jelentkezik).
Minden rést ellenőriztünk, semmi nincs beszorulva sehova,a fűtőszál is szép tiszta. A leeresztő program (szivattyúzós rész) csöndesen hibamentesen lezajlik.
Volt nálunk szervizes amíg még garanciális volt a gép (kb. 3 mosással ezelőtt ... ), akkor azt mondta az ékszíj volt koszos és csúszkált , meg is tisztította utána jónak tűnt.. Nem tudom elképzelni, hogy 3 mosásra rá újra koszos lenne (mindig ügyelünk a tisztaságra , ráadásul az egy zárt tér..), meg nem olyan hangja van mint amikor valami megcsúszik, inkább kereplő szerű.. ( olyan mintha fémmel kaparásznánk fémet, elég erőteljes intenzitással)
Plusz szerintem a fürdőszobai lámpa is vibrál (de lehet ezt már csak én hallucinálom hozzá

Félek így használni a mosógépet, mert attól tartok a motorral vagy a tengellyel is lehetnek gondjai és ha így megy tovább leég, vagy zárlatos lesz. Bevallom Nem kíméltem szegényt a 2 év alatt, dogozott rendesen.
A legnagyobb bajunk, hogy még csak most csöppentünk bele nemrég a nagybetűs külön életbe

Van esetleg ötletetek mi lehet a baj? Normális lenne , hogy 2-3 mosásonként ékszíjat kell rajta tisztítani? Van más ami ilyen hangot generálhat? Van ezekben a gépekben valami ami érzékeli a kg túltöltést? Mivel Nem szoktam mérleggel lemérni az 5 kg-ot (meg amúgy is minden anyag máshogy vesz fel vizet), megeshet hogy néha több kerül bele. (azért paplant meg pufidzsekit nyilván nem mosunk benne)
Köszönjük a segítséget előre is!
Ui: ami még eszembe jutott,de nem biztos hogy köze van a hanghoz: hogy előző alkalommal amikor előjött a probléma és most is eleve vizes (kézzel már átmosott, kicsavart) ruhát tettem a gépbe