Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Van egy kb.70 méter mély fúrt kút.Szívócső kb. 8,5 méterre a visszacsapó szeleppel a végén. Visszacsapó szelep kicserélve. A vízszint megmérve kb. 6 méteren van . Van egy Leo Modell: XJWm 90/46 szivattyú, és egy egy áramlás kapcsoló. A szivattyú átnézetve, jól működik. Áramlás kapcsoló új le lett cserélve. A problémám a következő: 2 évig minden rendben volt vele most viszont olyat csinál rendszeresen hogy az áramlás kapcsoló lekapcsolja a szivattyút, gondolom mert szárazon nem futhat. Eddig a vizet mindenre használtuk, kivéve a főzést. (Fürdés,mosogatás,wc,öntözés stb.) Volt hogy egyszerre két helyen is működött. Viszont mostanában kisebb a vízsugár locsolásnál, és a wc tartályt ami a legtávolabbi pont fel sem tölti, leáll.A kérdésem ez mitől lehet? Már több ember megnézte, aki fúrta az is de az azt mondta lent biztos jó.de nem tudja hol a hiba. Válaszokat nagyon köszönöm.
Ha van szűrő a rendszerben akkor az eldugult, ha nincs szűrő vagy biztosan tiszta és átmegy rajta a víz akkor lehet a kúttal lesznek gondok. Lecsökkent a hozam, ezért az üzemi szint is a szivattyúzás közbeni vízszint túlságosan alacsony ezért a szivattyú csak alig szállít vizet amit az áramlás kapcsoló már száraz futásnak érzékel ezért tiltja a szivattyút. A 6 méteres nyugvószint azért már lehet necces, és a 8,5 méteres szívócső is lehet kevés. Én azért 11-12 méterrel szereltem volna azt a szivattyút, tehát az elméleti szívómélységtől kicsivel hosszabbal. Esetleges szívócső tömítetlenség is tud galibát okozni.
Azért pár kép jöhetne arról a kútról és szivattyúról, hátha.... és mondjuk egy vízszint mérés szivattyúzás közben de 5-10 perccel a folyamatos locsolás megkezdése után (ha nem tilt be ennyi idő alatt a vezérlő) Új korában hol volt a nyugvószint ?
Mondjuk ha a kivitelező annyira biztos a dolgában azért a saját felszíni szivattyújával megmutathatná hogy minden rendben van a kúttal most is.....
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég