Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Tiszteletem! A kölcsönadásból úgy jött vissza a permetezőm, hogy a dugattyú tetején a két kis furatnál , ahol én olajozni szoktam, ott nyomja a hátamra, fejemre a lét. Megy elöl a szórófejnél is, de igy nem az igazi. Szét-összeszerelés, de nem veszem észre a hibát, mert nem tudom, mi a jó, meg a rossz állapot. Nagyon köszönöm, ha valaki tudna jó tanáccsal szolgálni.
Üdv!

Nehéz, így "távjavítani", de hátha sikerül.
A dugattyú két, egymással szembefordított, harangalakú gumielemből áll. Amikor a kar lenyomódik, az alsó nyomja a permetlét, szelepen keresztül a belső kamrába, amikor felfele mozog akkor a felső szív újabb adagot a tartályból. A két felső nyíláson időközönként beadott olaj biztosítja a klf permetszerek esetén is a harangok kenését, valahogy úgy, mint a motor dugattyúinál.
A leírtak szerint valami van, de nem az igazi. Több probléma is elképzelhető. Maguk a gumik egészen jó bírják, megfelelő karbantartás mellett hosszú évekig használhatók. Ha pl. rezes -bordói lé stb - szert használunk, mindig célszerű kimosni a permetezőt, mert a következő használatnál a lerakódott réz megsértheti a gumik oldalát, idő előtti kopással nem tölti be funkcióját. Ha megerőltették, túl akarták "nyomni" elhajlott a dugattyú nyomórúdja, ezért a harangok sem állnak centrikusan a rézhengerben. Az is lehet, hogy a harangoknál van egy nagyméretű alátét, a stabil rögzítés miatt, az valamiért hiányzik. És a legrosszabb eset is elképzelhető, oválissá vál a henger egy darabon, így permetlé a felső részre jutva, kifröcsköl a felső nyílásokon.
Talán az lenne a legegyszerűbb megoldás, venni két új gumiharangot, kitisztítani a hengert, közben ellenőrizni a tengelyt ill. a hengert, nem-e hajlottak, vagy deformálódtak,finoman átkenni a dugattyú belsejét és a harangok külsejét berakáskor olajjal, és tiszta vízzel működtetni, és figyelni, hogyan működik. Ha minden rendben, akkor használatba kell venni, ha mégse ... akkor itt az én tudományom is véget ért, így szeretnék azért majd kérni egy visszajelzést, megoldódott-e a probléma?
Sok szerencsét!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Tisztelt Jmedvegy! Nagyon köszönöm. Azt gondolom, hogy az olajozatlanság általi beragadás volt a baj, a felső gumiharang felment a rúdon, de a válaszából látom, hogy látott már ilyet közelről. 11 éves fiammal a műhelyben szét szereltük, szépen kiraktuk , anyák, sasszegek, alátétek, villáskulcs, 17-es félcollos dugókulcs, olaj,wd40, és minden szépen működött, látta a gyerek, hogy meg lehet javítani az elromlott dolgokat. Még egyszer nagyon köszönöm!
Tisztelt Jmedvegy! Más témájú hozzászólásait is olvastam, igazán hasznosak, szimpatikusak. Az idők során én is eljutottam oda, hogy nem oldószeres, hanem vizes bázisú festéket, lakkot használok, illetve, mivel hobbiasztalosnak mondom magam, az olajok, viaszok nagy barátja vagyok. Nem az oldószeres lenolajkencéé, azt a legnagyobb ívben kerülöm. Az aláírása büszkeséggel tölt el engem is, bár több jó vasas, villanyos cimborám van.
Üdv!

Az embert mindig öröm tölti el, ha tud segíteni.
Azért a félolaj, nem annyira ördögtől való dolog. :)
Jó munkát!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 36 vendég