Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!
Szeteném a segitségeteket kérni a következő témában. Időszerüvé vált a kerités felujjítása, a kerités elemek ,(ami fából van ,) cserélye,a vas keret újra mázolása. A léc tartók ,szögvasból , a főtartók zártszelvényből vannak. A gondom a következő. Valahol , a helyet nem tudom meghatározni ,de a víz befolyik a zârt szelvénybe ,ami a tél folyamán megfagy és megrepeszti a lábazatot. Az lenne a kêrdésem ,hogy van e valakinek javaslati ,mivel lehetne a zártszelvényt szigetelni ,vagy kiönteni a víz kívűltartására. Amit men mondtam még ,minden főtartón van léc ,ami két csavarral van rögzítve, a tető ,műanyag dugoval lezárva.
Üdv!

A szigetelés vagy sikerül vagy sem, de bizonyára időközönként biztosan fel kell majd újítani, stb.
Talán célszerűbb lenne, ha a szelvény legalján egy nem látható helyen apró lyukat fúrni, hogy a bennrekedt víz eltávozzon. Ez is némi esztétikai tapasszal jár, mivel itt távozó víz rozsdás, és idővel nyomot hagy az egyéb részeken. Másrészről a jég - kellő mennyiség esetén - előbb inkább a zártszelvényt repeszti meg, mint a beton lábazatot.
Elképzelhető, hogy pont egy ilyen repedésen jut be, ami már benne van. Ezt kellene esetleg megtalálni, meghegeszteni, és kijavítva lefesteni, és nincs is több probléma. Elvben.
Hogy ebben a szituációban ki a hunyó, azt egyedül Te találhatod meg.
Sok sikert!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég