Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
32 hozzászólás Oldal: 3 / 3
Sziasztok, a terasz tetőm méretezésében szeretnék segítséget kérni.

Adott egy 2,3 x 6.7m beton terasz a házfal mentén. E fölé szeretnék egy a csatolt skiccen látható 3,5 x 7m-eres teraszt építeni.
A beton teraszt rövidebb oldalát ki szeretném bővíteni 3 m-re és az egész teraszt körben egy kb. 30 cm -es lépcsőfokkal egészíteném ki (ezért az alsó vízszintes összekötő). A bővítés és a burkolat is fából lenne.

A tető belső, fal felöli 1m -es része lambéria + zsindely lenne, a maradék 2,5 m pedig 0.4x0.4-es üveg, kb 20 fokos lejtéssel.
Az üveg tömegére 20kg/m2 találtam az üveges azt mondja ez jó, lambéria + zsindely nem tudom mennyi lehet, de gondolom kevesebb.
Az egész szerkezetet 10x10-es gerendából gondoltam megépíteni.

A kérdésem az hogy jó lesz így? Bírni fogja a terhelést?
Használjak valahova vastagabb anyagot?
Egyéb tanács vagy észrevétel amire nem gondoltam?

terasz.jpg
terasz.jpg (561.05 KiB) Megtekintve 5150 alkalommal.
Sziasztok!
Szeretnék egy 4,5 x 4,5 m-es terasz lefedni. Fa szerkezettel oldanám még, a fedés vagy lindablemez vagy polikarbonát vagy bitumenes zsindely lenne. A homlokzaton 15 cm vastag szigetelés van nemesvakolattal. Kérdés az, hogy milyen csavarral tudnám felrögzíteni a 4,5 m hosszú gerendái? Távtartónak én teflonrúdból esztergáltatnék 3 db-ot. Viszont a rögzítés a kérdéses. A fal 30-as tégla. Milyen hosszú furat kell a téglába? Milyen tipli csavar kombóval lehet megoldani, hogy biztonságos legyen? Állványcsavar tiplivel? Vagy 12-es menetesszár metrikus tiplivel?

Segítségeteket előre is köszönöm!
32 hozzászólás Oldal: 3 / 3

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 18 vendég

cron