Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Szeretnék segítséget kérni!
Van egy 10 m mély fúrt kutam, ami 100-as eternit csövekből áll. Ma elengedte a szívócsövet a bilincs és belecsúszott a kútba. Sajnos nem voltam elég rutinos, és nem volt semmi biztonsági madzag rákötve. Kérdés: hogyan tudnám kiszedni a kútból a csövet??? A szívócső 7 M, tehát kb 3-4 méterre van a felszintől. Ha vakinek van jó ötlete és nem az, hogy fúrassak egy új kutat, akkor azt nagyon szépen megköszönném.

Üdv,
Üdv
Ezt látni kéne akkor biztosan lenne megoldás. Próbálkozni esetleg azzal lehet ha csinálsz valami mentő szerszámot és megpróbálod ráügyeskedni a cső tetejére ami majd beleszorul és így ki tudod húzni. Milyen vastag volt a cső ami beleesett és mi az anyaga ? Víz alatt van a vége vagy látható ? A csővégen van valami idom vagy esetleg menet ?
A cső 1"-os, műanyag és sajnos semmi olyan nincs a végén, ami menet es lenne vagy amibe bele lehetne akasztani valamit. Viszont nincs víz alatt, látható a vége....még a két bilincs is rajta van, ami elengedte a szivattyúról...talán abba bele lehetne akasztani valamit...
Csinálsz egy olyan eszközt ami leeresztve a bilincsek alá rácsúsztatható a csőre oldalról valami villaszerű dolog és ezt egy merev rúddal csinálod. Majd ha rá sikerült csúsztatni akkor egyenletesen emelve felhúzod a csövet vele mert a bilincsek elvileg nem engedik hogy felfelé lecsússzon róla. A másik módszer egy "mentő tőr" névre hallgató eszköz ami egy kúpos menetfúró gyakorlatilag. Ezt bele dugod a beesett cső végébe majd nyomva forgatod hogy bele szoruljon a cső belsejébe. Ha bele szorult kihúzod vele. De ilyen kis mélységről egy a kóbor ebek befogásánál használt nyeles hurok ( emi azért elég hosszú nyelű ) is lehet megoldás. Ha nem menne akkor lépünk tovább csak írj !
Jó ötletek, köszönöm szépen. Holnap ki is próbálom, remélem sikerrel járok. Megírom melyik volt a sikeres. Még egyszer köszönöm! Üdv
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég