Szerző:
mahder » hétf. márc. 28, 2022 2:08 pm
Kedves Mindenki!
Olyan problémám van, (teljesen kezdő vagyok, lehet tönkre is tettem a szivattyút) hogy tavaly kertes ház tulajok lettünk, és adtak mellé egy fúrt kutat, egy alko HW3000 típusú házi vízművel. Tavalyi évben még egész jól működött.
Télre lecsatlakoztattam, a kútról, kiengedtem belőle minden vizet, hogy el ne fagyjon (a szivattyú a garázsban van, attól 2 méterre a fúrt kút, a szívócső a föld felszínén halad a kúthoz.) Viszont tavasszal a hozzá nem értésemnek köszönhetően, miután összeszereltem az egészet, be is kapcsoltam. Hát persze, hogy nem szívott semmit egy 10-20 percig, most már tudom, hogy szárazon járattam. Utána beugrott, hogy fel kellene tölteni vízzel, ezért kicsavartam a dugót, és kb 2 liter vizet beletöltöttem. Közben többször pumpálgattam is, hogy 1,5 bar körül legyen a levegő nyomása. Közben egy kis víz távozott a slagon keresztül, kb. annyi mint amit beletöltöttem, majd megint semmi. Így még egyszer feltöltöttem, majd még egyszer. Közben persz folyamatosan ment a szivattyú. Egyszer csak elkezdett szívni, prüszkölte vagy 2-3 percig levegősen a vizet, majd normális lett. Nagyon mgörültem, hogy megsem ment tönkre. De aztán nagyon lassan érte el a kikapcsoló nyomást, majd mikor már ott volt sokáig csak ment, ment a szivattyú, de nem ált le, mjad egy 5-10 perc múlva lekapcsolt. Most a legfőbb gondom, hogy nagyon gyengén jön a víz a salgból még ha kb 2 bar körül is van elvileg a nyomás, illetve folyamatosan megy miközben csordogál a víz. Lassan tölt fel, és nincs elég nyomás.
Mi lehet a baj?