Szerző:
gyorgyj » vas. máj. 03, 2015 3:05 pm
Hello.
Ha megengeded
én is hozzászólok a témához. Eddigi tapasztalataim és a fórum tanulságai szerint én egyiket sem választanám az általad kinézett gépek közül.
A közelmúltban 10-12 fűnyíróval volt dolgom.
3 tecumseh, 6 Briggs , 2-3 kínai. Ezeket javítottam , majd használtam is hoszabb-rövidebb ideig.
A kinai gépek bizonytalanul működnek: beindul, megy de itt-ott csöpög vagy folyik a benzin,
túlmelegszik, leáll.Az első amit belinkeltél nagyon drága a 410 mm vágásszélességhez képest.
A másodiknak kedvező az ára, de nem fűgyűjtős.Ha nem gyűjtöd a füvet befülled év végére.
Én ha vásárolnék fűnyírót Briggs&stratton motoros gépet vennék, abból is a régebbi
motorral szerelt változatot.A gumiszivatós oldaltszelepet típust.Ezek 500 üzemórára vannak tervezve
és azt teljesítik is nagy valószínűséggel.A tecumseh amerikai-olasz gyártmány, a kapálógépemen ez van, pöcc röff bármikor, nyomatékosabb mint a briggs szerintem de hamarabb meg adja magát,
a szuszogón nyomja ki az olajat ilyenkor.Az ütésálló műanyagház azt jelenti hogy bizonyos mértékig ellenáll a felverődő köveknek .Most egy Al-ko fűnyírom van Briggs 450 series motorral,lemezkasznival 4 éves
de az már belül rozsdásodik.Általában 8-10 évig bírja.Ha kimosod a nedves füvet használat után akkor tovább.A műanyag kaszni csak akkor jó ha jó minőségű alapanyagból van.
Üdv GyJ