Szerző:
Plaszlo » csüt. márc. 19, 2015 4:14 pm
fűnyíró írta: Üdv Plaszlo!
Akkor is igaz ha nem is füstöl, mert egyáltalán nem füstöl ha erőlködik is akkor is csak feketés füst jön ki belőle. Ha még is mind a két szelepnél érzékelem a kotyogást illetve a hézagot akkor az nem lehet, hogy az egyiknél sokkal nagyobb a hézag mint a megengedett? És az miatt van a hullámzó fordulatszám.
Most lehet, hogy úgy hangzik mint aki nem akarja kidobni a fűnyíróját, de ez igaz. Vagy akkor még nem biztos hogy érdemes lenne vennem egy másikat?
Üdv.
Azt nem is mondtam, hogy egyből ki kell dobni. Végig kell nézni, ki kell zárni az egyszerűbb hibákat.
Ez a szelephézagnézés csak alapvető vizsgálat volt, mert ha nincs szelephézag, akkor melegen már előfordulhat, hogy nem zár a szelep rendesen és azért hullámzik a fordulatszám. Ha túl nagy a hézag, akkor nem nyit rendesen a szelep, teljesítménycsökkenést okozhat.
Azért kellene beállítani a gyári értéket a szelephézagnál, hogy ezt a részt is kizárhassuk. de sajnos én sem tudom, nem találtam infót róla.
Rejtélyes egy motor ez. Szomszédom vett egy új fűnyírót, mert szervizből visszahozva össze-vissza ment a fordulatszám, leállt időnként. Elege lett, azt mondta nem költ rá többet, én sem tudtam helyrepofozni, látszólag minden a helyén volt. Pihent egy telet és tavasszal elsőre beindult és ment rendesen. Akkor úgy volt, mentsük meg, nem kell kidobni. Cseréltem benne olajat, állítottam szelephézagot, gyertyát cseréltem, karburátort ellenőriztem és úgy tűnt működik rendesen. Belezavartam a nagy fűbe, meg se rezzent, teszteltem, használtam, majd visszaadtam a szomszédomnak. Pár nyírás után megint elkezdett vacakolni, hirtelen leállni menet közben. Jelenleg a le van sz...va állapotban van. Talán ha lesz türelmem, megint elkezdem csesztetni.
Ezt csak azért írom, mert lehetnek ilyen problémák. Szakszerviz után lett rosszabb és hol működik mint kisangyal, hol rendetlenkedik.