Szeretnék újoncként pár dolgot azért tisztázni azokkal, akik nem találnak leeresztő csavart a motorjuk alján, bár sokan leírták, de részletesen nem + megoldásokat sem írtak rá. Volt rengeteg baleset, mert melegen, leállítás álltak egyből neki késcserének és olajcserének (mivel az olaj melegen jobban folyik), és a motor a forgatásra elindult! Balesetveszélyes

Ebből kifolyólag persze a gyártók egyből kártérítési per előtt álltak, ezért kb. 2009 óta (Briggs motorokon biztosan így van) az alsó deknin megvan a leeresztő csavar helye, de nincs kifúrva, így "Öntse ki ott, ahol beöntötte!" módi van. Persze nem egészséges megoldás, de így hamarabb mehet tönkre a motor, hamarabb vesznek újat, több pénz jön be és nem kell kínos perekben részt venni azért mert, valaki nem figyelt oda, nem vette le a pipát (nem írja le semmilyen használati utasítás, pedig meleg motornál való késcsere és olajcsere ez az alap) + nem tolta a gázkart vagy szívatókart stop állásba.
Ezért ha nem akar kárt tenni a motorban a döntögetéssel, (ez persze garancia vesztéssel járhat) annak ajánlom:
1. módszer: (olcsóbb, de ha rúg a fúró, vagy ferdén fúr akár szét is repesztheti a deknit!)
-vegyen ahhoz a motor típushoz egy leeresztő csavart (műanyag kb. 300ft)
-Szerelje le a forgattyúsházról az alsó deknit, általában a beöntő nyílásnál közvezlenül alul van a helye gyárilag a lyuknak, látszik az öntés nyoma.
-Ott pontozza meg, majd fúrja ki a leeresztő csavarnak megfelelő méretben, majd vágjon bele menetet. (aki nem meri vagy nem tud pontosan fúrni otthon, az esetleg esztergályossal is megcsináltathatja, akkor biztos jó lesz + egy sörért már ennyit simán megtesznek)
-Fontos! Leszerelés előtt le kell ereszteni az olajat és a benzint
-Figyelni kell, hogy a dekniben lévő szimering le- és felszereléskor ne sérüljön
-Figyelni kell a vezérlés ne álljon el
2. módszer (drágább, kb. 3000ft, de biztosabb)
-megoldható úgyis, ha egy ahhoz a motorhoz való denkit vesz hozzá amiben van leeresztőcsavar furat, ezt csak fel kell szerelni, miután levettük a másikat a motorról.
-Fontos! Leszerelés előtt le kell ereszteni az olajat és a benzint
-Figyelni kell, hogy a dekniben lévő szimering le- és felszereléskor ne sérüljön
-Figyelni kell a vezérlés ne álljon el
Persze mindezek azoknak szóltak, akik értenek valamennyire a barkácsoláshoz, mert ha elállítja közben a szelepvezérlést, az végzetes lehet. Ezt egy otthon barkácsoló ember simán megcsinálja, figyelve mindenre és örül, hogy ezzel akár pár évvel meghosszabíthatja az élettartamát. persze nem kötelező és ha figyel valaki leeresztés során a döntögetésre akkor úgyis elmegy 20 évig a motor, hogy a betöltőnyíláson önti ki az olajat. Ezen leírt dolgok nem megfelelő felhasználásából keletkezett károkért nem vállalok felelősséget! Ha valaki mégis belevág ebbe a műveletbe, annak sok sikert kívánok, kérje ki más véleményét is, bár szerintem ez így megoldható! Ezt a csavaros mizériát meg köszönjük meg az amerikai embereknek, akik a pl. a macskákat a mikróban akarják megszárítani!

Előre is elnézést kérek, ha valakit megsértettem, ez megint hosszú lett picit .))
ui.: Kíváncsi lennék Plaszlo véleményére, ő biztosan több tapasztalattal rendelkezik ezen a téren

, remélem erre válaszolva leírja ez Ön szerint mennyire életképes megoldás vagy kiegészíti, ha valamit kihagytam. Remélem ezzel nem okoztam Önnek semmi fennakadást! Válaszát várom előre is! Azért írtam ezt le ide,hogy ha valaki az oldalra téved, ne kérdezzen 100-szor, kapjon részletes választ egyszer! Bocs ha Off a post!