Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2344 hozzászólás Oldal: 148 / 157
Szia!

Betettem a csapot a visszacsapó helyett. Nem tudom, hogy ha ennyire van megnyitva, ahogy az email-ben elküldött képen is látszik jó-e? Viszont azt vettem észre, hogy a 80 literes tartályt csak kb.10 literre tölti fel, aztán a nyomáskapcsoló lekapcsolja a szivattyút.
A vízmennyiséget le kell mérni amit írtam 3-4 mm hézag az a KB annyi. És csap beszerelése előtt kellett volna beállítani amikor még látható a golyó belül. Tehát kerti csap veder slag nélkül teljes nyitáson megmérni a kifolyó mennyiséget de mérés előtt kb 5 percet engedni a vizet kifelé nem elzárni hanem alá tenni a vödröd és mérni az időt. Az hogy 10 liter jön csak ki azért van mert alig van már levegő a tartályodban. 80 literből kb 20-25 nek kellene kijönni.
Szia!

A tartály nyomását megnéztem. 1.5 baron van. Víz nincs benne, mivel amikor a wc tartályt megtölti teljesen
kiürül. Azt nem értem, hogy ha a nyomáskapcsoló nélkül töltöm a tartályt, akkor úgy feltölti, hogy több öblítésre
is jó A nyomáskapcsoló, meg 2.4 bar-nál kikapcsolja a szivattyút pedig akkor még alig van a tartályba víz.
Mert távol a tartály a kapcsolótól és nagy a cső és a szerelvények áramlási ellenállása. A Sajna a rendszered szinte minden hibát tartalmazott amit el lehet követni .
Szia!

Értem, hogy rossz a rendszer, de 10 évig így működött és nem volt vele gond.
A hiba azóta áll fent, hogy a nyomáskapcsoló meghibásodott és nem kapcsolta
le a szivattyút. Így aztán cserélnem kellett a szivattyút és a nyomáskapcsolót.
Azért van távol a kapcsoló a tartálytól, mivel a tartály a házban a wc-t látja el
vízzel. Viszont a kútból a kertet locsolom, így ahhoz meg az aknában kell lenni
a kapcsolónak, mivel ott az elágazás.
Működött mert szerencséd volt és a nyomás kapcsolód más beállításban lehetett.
És az a megoldás hogy egy helyen a tartály és a kapcsoló ?
Tudod te hány olyan kutat és vízrendszert láttam már ami x évig működött most meg nem ? - De köszönöm hogy megpróbálhattam segíteni....
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni.
Tavaly nyáron vettünk egy házat,aminek a kertjében van fúrott kút. Néha pumpáltam belőle vizet,gondtalanul. Télen letakartam,nehogy elfaggyon.
Most vettünk egy straus házi vízművet.
Nem veszi fel a vizet a kútból.
200 literes hórdóból próbálva hibátlan. Kapcsol szépen a nyomáskapcsoló is. Csak locsolásra használnánk.
A kutat pumpálva jön a víz. Van benne.
Mi lehet a gond? Nekem olyan mintha levegős lenne a kút. Ez létezik? Ha igen mit lehet tenni vele?
Köszönöm a válaszokat.
Szép napot!
Kérek képeket a rendszerről kútról.
Jó napot nekem volna egy olyan problémám van egy elpumps 1300 szivattyú van rajta egy elpumps szárazon futó egy fúrt kútból szívja a vizet olyan 7 méteröl és egy fürdőszobát lát el vízzel edig jol is müködöt de a napokban elkezdet csinálni ojat hogy mikor meg engedjük a csapot csak nagyon lassan lön a víz valamikor begyorsul valamikor meg telyesen el ál viszont a szivattyún folyamatosan 3 bár körül van a mutató előre is köszönöm a választ
Az nem lehet hogy az a mutató a rossz ? Amúgy akkor vannak "ilyen eláll a víz majd hirtelen megindul" probláma ha a nyomáskapcsoló bekapcsolási nyomása kisebb mint a tartály előtöltési nyomása, vagy kilyukadt a tartálymembrán és elszökött a levegő.
Köszönöm a gyors választ de nincsen hozzá tartáj egy szivattyú és egy preszkontrol képet még nem tudtam csinálni mert dolgozom de amint lesz rá lehetőségem csinálok annyi lenne hogy már csinál ojatis hogy egy darabig egyáltalán nincs víz asztán magától vissza jön ha nyitva tartsúk a csapot
És mikor vissza jön a víz akor a csap rendesen lövöldözni a vizet
Akkor sajna kifogyós a kút, vagy nem megfelelő mélységre van telepítve a szivattyú szívócső. De okozhatja erősen gázos víz is a jelenséget sőt inkább ez lesz szerintem.
Aha értem és az miért van hogy ha vissza jön a víz akor a mosdóban lassan jön miden hol meg normálisan hogyha folyamatosan engedem a vizet egy csapból akkor nagyon hosszú ideig jön belőle a víz meg állás nélkül de két csapból engedem akkor fokozatosan csökken és el ál telyesen asztán vissza jön hogyha elzárom az egyik csapot egy pár durranás és asztán jó de olyan is van hogy egyáltalán nincs egy darabig víz sehol egy pár percig
Esetleg letudnád írni a légtelenirés folyamatát esetleg meg próbálnám asztis meg hogy hogyan tudnám letesztelni a szivattyút hogy helyesen müködik
2344 hozzászólás Oldal: 148 / 157