Szerző:
Moncsa » csüt. aug. 01, 2019 9:04 pm
Üdvözletem!
Kútból szivattyúzom a vizet, mert a telkemen nincs kiépített vízellátó rendszer. Mivel 2 szivattyú tönkrement, ezért vettem egy komolyabbat. Elpumps-ot. A hidrofor tartályban nincs levegő kb 2 hónapja. Ez befolyásolhatja a szivattyú működését? Az a gond, túl közel lett a falhoz rakva, mivel könnyűszerkezetes a ház, így sajnos nem tehetem bárhova. Tudom, szét kell szedni, de valószínű az lesz, hogy lehessen bele levegőt fújni. Mióta nincs benne levegő, azóta furcsán működik a szivattyú. Van, hogy rendesen folyik a víz. Kb 2,5 barra van beállítva a nyomáskapcsoló, hogy kikapcsoljon a szivattyú. De érdekes, elmegy 3-3,5 barig. Tegnap pl kb 2,4 barig elment, szépen folyt a víz, mikor elzártam a csapot, akkor kikapcsolt. Igaz, pillanatok alatt lemegy 1 barra, akkor kapcsol be a szivattyú, de csinálta a dolgát. Ma katasztrófális volt a helyzet. Gyorsan lement a mutató, hiába kapcsolt be a szivattyú, alig szívta a vizet. Lement 0 barig. És, mikor elzártam a csapot, akkor nagy lassan szívta a vizet. És van, hogy folyatom a vizet, pillanatok alatt 1 bar ha elzárom, gyorsan feltölt. Ma meg borzasztó volt. És ez napról-napra változik. Lehet, holnap már rendesen folyik a víz.
Ez mitől lehet? Szivattyú mennyire károsodik? Remélhetőleg nem ment tönkre!