Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2344 hozzászólás Oldal: 143 / 157
Ezen a néven nem sok, de másik más nevű de hasonló kínai szivattyú alkatrészei lehetnek jók hozzá vagy azzá tehetőek némi gépmunkával.
:D :idea:
A csúszógyűrű beszerzése hát még a forgalmazónál se volt piskóta .
Nem tudtak még ők se PONTOSAN belevalót!
Meg kellett okoskodni :P
Viszont ráparancsoltam MŰKÖDJ :D
És a víz csak ott áramlik ahol kell.
Béke.

https://youtu.be/P6KW_AWV-30
lalibatyo írta: Ezen a néven nem sok, de másik más nevű de hasonló kínai szivattyú alkatrészei lehetnek jók hozzá vagy azzá tehetőek némi gépmunkával.

Kedves lalibatyo!
Ismét köszönöm!
Nem ismerem ezt a fórum motort, ezért véletlenül pü-ben is elküldtem a kérdést.
900_183351.jpeg
900_183351.jpeg (40.7 KiB) Megtekintve 5632 alkalommal.

Van ez az állítólag Einhell gyártmányú ketyere az ALDI-ban. Szerinted illetve ha más ismeri, akkor szerintetek megvehető? Elvileg 3 év garancia jár hozzá.
Minden porcikája kínai de ennek ellenére ár -érték arányban jó. Alap igényeket kielégít de csodát ne várj tőle. Ott nyugodtan megveheted.
- Mondjuk az Aldi ki is cseréli ha baja lesz, nem úgy mint a piacos és netes apróhirdetéses vagy vaterás eladók.
Köszönöm, megvettem! Kiegyenlítő tartály híjján ez folyamatosan fog pörögni amíg vizkivétel van?
Tartállyal is. Akkor állítja le ha 2-3 liter/perc alá csökken a vízelvétel 10-15 másodpercig. Viszont ha van tartály akkor később kapcsolja majd be a szivattyút ha kinyitod a csapot, vagy pár litert ki tudsz engedni úgy hogy el sem indul a szivattyú.
Van értelme akkor összeházasítani a régi rendszer tartályával?
Viszont a régi szivattyún három csatlakozás volt, szívó, nyomó és egy külön ami flexicsővel ment a tartályba. Ágaztassam el ketté a nyomócsövet?
Ez attól függ mire akarod használni. 1 nap egyszer locsolsz vagy reggeltől estig nyitogatva van a vízcsap mert rá van kötve a ház. Utóbbi esetben nem árt ha van pár liternyi kompenzáció. Egy normál T ágazással bekötöd a nyomó oldalra és kész is.
Egyelőre csak kerti csap, úgyhogy beszerelem így.
Ha lesz majd még időm akkor játszom a bödönnel.
Köszi!
Beüzemeltem az új szivattyút. Régen ez a rendszer látta el a házat is, amíg nem volt vezetékes víz, ezért van egy leágazás, ide kötném majd a tartályt. A membránt hagyjam felfújva benne?
Persze, a levegő a rugó benne :) Sőt időnként ellenőrizgetni kellene a levegő nyomását aminek a bekapcsolási nyomás alatt kellene lenni pár tizeddel a rendszer kikapcsolása után a vízoldal nyomásmentesített állapotában.
( ha vissza olvasol párszor már leírtam itt hogy miképp kell)
Sziasztok!

Van egy AL-KO HW 601-es házi vízművem, 2 problémám van vele.
1.
Tartály fedélnél van az alján egy gondolom leengedő csavar, amint bedugom a szivattyút ott spricol a víz, bármennyire is húzom meg a csavart, viszont észrevettem hogy nincs tömítése, viszont eddig is így működött. hogy lehet ezt orvosolni? kell oda tömítés?

2.
3,5 barig megy fel, viszont itt még nem kapcsol le a szivattyú de tovább nem is megy viszont ha megkocogtatom a nyomáskapcsolót akkor lekapcsol.

Köszönöm a figyelmet és a segítő válaszokat.
Hát nem kellene erőltetni a 3,5 bar kikapcsolási nyomást ennél a szivattyúnál. Ha Tudja a 3-at az már ennek épp elég.
Nincs ezen semmiféle vízleeresztő a tartályon. Az a víz más miatt folyik. Egy kép sokat segítene azért de szerintem a tartály membránja elszakadt ez a tömítés is egyben a tartály fedél alatt. Azt kellene cserélni vagy a komplett tartályt.
lalibatyo írta: Hát nem kellene erőltetni a 3,5 bar kikapcsolási nyomást ennél a szivattyúnál. Ha Tudja a 3-at az már ennek épp elég.
Nincs ezen semmiféle vízleeresztő a tartályon. Az a víz más miatt folyik. Egy kép sokat segítene azért de szerintem a tartály membránja elszakadt ez a tömítés is egyben a tartály fedél alatt. Azt kellene cserélni vagy a komplett tartályt.

A kikapcsolási nyomást hogy tudom állítani?
Csatoltam egy képet ahol bekarikáztam pirossal ahol ereszt, vagyis spriccol a víz.
hw601.JPG
ott ereszt
hw601.JPG (16.5 KiB) Megtekintve 6485 alkalommal.
Ez sajna nem a hibás szivattyú hanem egy kép a netről. Ott elvileg egy csatlakozási lehetőség van, ami vagy elfagyott a télen vagy más tömítetlenségi gondja van. El kellene vinni szervizbe aztán majd gatyába rázzák mert lehet cserés a nyomás kapcsoló is, no meg a tartálymembrán is lehet lyukas. Ezekkel a problémákkal többször foglalkoztunk már, ha vissza olvasol láthatod.
2344 hozzászólás Oldal: 143 / 157