Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2344 hozzászólás Oldal: 142 / 157
Sajna ebben az "alfa centauriban" nem igazán tudok tippet adni. Még évjáratok közt is lehet különbség. Arról nem is beszélve hogy lehet azért kókányolták mert horror áron adtak volna bele újat. 2 dolgot tehetsz vagy a forgalmazótól vagy annak szervizétől kérsz segítséget, vagy amiket méregettél elmondod egy szakkereskedőnek és lehet hogy nekiáll keresgélni a katalógusaiban.
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni, mivel nem vagyok jaratos a temaban.
Szennyvizet szeretnek szivattyuzni nagyjabol 5-6 meteres melysegbol. A szennyviz tartalmaz mosogato ill. furdovizet, kis es nagy dolgot egyarant (ebbol van tobb).
Heti rendszeresseggel hssznalnam, a felszinen kb. 15 metert kell megtennie a lenek egy tuzolto fecskendo csovon keresztul.
Milyen tipust ajanlanatok (pl. olvastam, hogy van darabolos is).
Valaszotokat elore is koszonom.
Gabor
A Gardenák elektronikus vezérlése elég gyengére sikeredett szoktak vele bajok lenni és bizony nem is olcsó. Ha az enyém lenne kivenném a szűrőt és lepróbálnám úgy is aztán ha még mindig hisztizik akkor átalakítanám más vezérlőre.
Sziasztok!
Adott az előző tulajtól öröklött Power Force XKJ 800 PA házi vízmű.
Tegnap észrevettem, hogy fura hangja van és alig szállít vizet.
Javítják valahol vajon ezt a csoda masinát szerintetek, illetve ha barkácsolásra adom a fejem, vajon kapható-e hozzá alkatrész, és ha igen hol?
Hát ezt nem tudom, de nagy reményeid ne legyenek. Csapágy és tengelytömítés az igen de más nem nagyon lesz hozzá, vagy annyiért hogy inkább kihagyod.
Mi az a minimum amire már érdemes pénzt kiadni?
Kesves András!
Hát a minimum az amiért megéri tőled függ.
Általában olcsó dolgokat nem vállalnak be szerelők.(vegyémásikat) :)
Ha fanatikus vagy és azt mondod amit más kidobna na
én azértis csakazértmegcsinálom akkor ez neked szól.
Házi nem ipari!
Csapágy csere lehet 2x 500 ft-1500 -
Tömítés 1500-3000 .
Járókerék és társai meg vagy is anyagminőség fügvénye-
pl- 1 járókerék lehet MÜ. 2-3-5 ezer ugyanez rézből vagy bronzból 10-15 ezer---
Ha leég a motor tekercselés mérettől függ 10- a nemérimegig...
Kondi a tekercseléshez képest fillérek 1-2-3 ezres.
Nem írtad folyik-e belóle a víz . És ha igen hol.
Nem írtad milyen kút mert fontos lenne tud-e a szivattyúd vizet "emelni"
és szállítani.Lehet valahol levegőt szív rossz kötés miatt.
Remélem tudtam segíteni .
U.I. a korábbi hozzászólások nekem tanító jellegűek voltak. érdemes elolvasni :)
SOK SIKER!
Béke.
A minimumot arra értettem, hogy ha új vásárlására vetemedek, akkor mi az amit szerintetek már érdemes megvenni.
Esetleg cseréljem csak a szivattyút és a tartály, nyomáskapcsoló maradhat?
Régebben egy másik helyen IMI szivattyúnk volt. Azt például rutinból szimeringeztük, tehát nem feltétlenül riadnék vissza a javítástól se, ha van alkatrész....
Nos szétszedtem.
A szivattyúház belsejében a "járókerék" (így hívják? )
anyája lazult és esett le, az adta a furcsa hangot, látszólag komoly kárt nem okozott. A tengely végén a menet megsínylette a dolgot ezért a rugós alátétet nem tudtam visszarakni, helyette kapott egy kis Loctite csavarrögzítőt. Remélem bírja egy darabig.
Segítséget kérnék a visszaszerelés mentét illetően.
Hogyan kell felfújni, légteleníteni?
Köszi előre is!
Várnék képet .
IMG-20190413-WA0006.jpeg
IMG-20190413-WA0006.jpeg (1.87 MiB) Megtekintve 5802 alkalommal.
Köszi !
A tartály végén van egy fekete műanyag kupak. Lecsavarod ami alatt lesz egy szelep. A szelepen keresztül a levegőt felpumpálod 1,3 - 1,4 bar ra. Ezután beépíted vissza a helyére a házi vízművet majd légteleníted. Van az a narancssárga csavar a nyomó oldali csatlakozás mellett, azt kitekered és feltöltöd vízzel amíg csordultig nem lesz. Vissza csavarod a csavart és ha mindent jól csináltál fog is működni.
Nagyon köszönöm a választ!
Konkrétan a légtelenítés nem világos.
Leírom mit csináltam:
Felfújtam 1+ barra amit az autós kompresszor manométerén néztem. Nekem a rendszer szívó oldala úgy van kialakítva hogy van rajta egy elágazás ami egy gömbcsappal elzárható tölcsérben végződik. Itt töltöttem be folyamatosan vizet, időnként elzárva majd újra megnyitva addig amig a kerticsapból nem folyt rendesen a víz. Utána a tölcsér felől lezártam és hagytam folyni egy ideig a kerticsapot a szivattyú folyamatos járatása mellett. Ezek után viszont a kompresszor nem bírta felnyomni 1 bar fölé a tartályban a nyomást. Melegedést nem tapasztaltam, de nem volt szép hangja.
Rosszul csináltam valamit? Esetleg megsérült a járókerék? Eltömött valamit az anya által ledarált műanyag spén?
Az érdekes az, hogy ha most elzárom a kerticsapot akkor a tölcsérből se szívja ki a vizet.
Ha a tartályt felfújtad levegővel 1 Bar- ra akkor az kész nem kell tovább piszkálni. Főleg nem ha a víz oldalra már vizet is nyomott a szivattyú. Ezért kértem a képet :D , tehát van külön vízbetöltő csap és tölcsér mint most kiderült :D . Ez valószínűleg azért van mert korábban nem ilyen szivattyú volt vagy sokat levegősödött a rendszer mert pl gázos a víz.
Tehát feltöltöd a tölcséren a rendszert aztán feltöltöd a szivattyú házat is azon a csavaron amit már írtam. Ha ez kész akkor működnie kell.
Ha zörög akkor vagy csapágyas, a motor, vagy gázos a víz és azért "zörög" de lehet hogy szív egy kis levegőt valahol.
Köszi a választ. Most, hogy láttad is a képet, szerinted van esély alkatrészt szerezni hozzá?
2344 hozzászólás Oldal: 142 / 157