Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2344 hozzászólás Oldal: 130 / 157
Sziasztok!

Tudtok olyan puffertartályt ajánlani,amely megbízható, akár még kínai is lehet, csak tartós és sokáig használható legyen, és min. 80l-es.
A házi vízellátómhoz vett puffer döglődik/ a gumiharang szerintem lyukas/, gyakorlatilag 8l víz kiengedése után bekapcsol a szivattyú, ami nem túl biztató egy 120l-es puffer esetében.
A lenti elzáró csapon simán ömlik ki a levegő a vízzel együtt...És lehessen kompresszorral felfújni :)

Még annyit, hogy a szivattyú Leo XJWm 140/60, 3BM, ha számít...

Köszönöm a segítséget!
Sajna nem. Mindegyiknek ez a gyengéje, pár év és kilyukad.
Szervusztok Tisztelt Hozzáértők!
Egy számotokra talán egyszerű kérdésben kérném szíves segítségeteket. 15 méter mély fúrt kútba szeretnék szivattyút telepíteni. Az Elpumps 1/4 terméke tűnik számomra megfizethetőnek és paraméterei alapján megfelelőnek. Azonban ennek a szivattyúnak a nyomó oldali csatlakozása 1". Kérdésem, mi történik ha én ezt leszűkítem 3/4"-ra? Tekintettel, hogy a szivattyút kézi locsolásra esetleg tartály feltöltésére szándékozom használni, nem szeretnék 1"-os tömlőt huzigálni....
Szakszerű válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv.
Laci
Rövid leszek Laci :
semmi.
Hosszabban : a tömlő másik végénél úgy is leszűkíted, akkor meg nem mindegy :)
Tisztelt Lalibatyo!

Köszönöm gyors válaszod. Így sejtettem, erre számítottam de szerettem volna "hallani" valaki hozzáértőtől (nem a műkörmösből lett praktikeres eladótól :D ). Örülök, hogy Te válaszoltál, sok hozzászólásodat olvastam...
Köszönöm a segítséged!

Üdv,
Laci
Kedves Lalibátyó. Hát sikerült összerakni a rendszert. Pedrollo plurijet 6/200 plussz 100 literes hidrofor nyomáskapcsolóval. Minden nagyon szépen megy, a nyomáskapcsolót is sikerült beállítani 4-6,5 bárig, így a renszer is szépen öntöz, tehát nincs ki-be kapcsolgatás, mivel 5,5 báron jár a masina az öntözés alatt. A hidrofort is felfújtam üres állapotban 3,5 bárra. Egy dolog viszont nagyon aggaszt. Mikor a pumpa nyomja fel a hidrofort és miután elérte a beállított 6,5 bárt, szépen kikapcsol, csakhogy a kikapcsolás után a nyomás rögtön visszaesik 5,5 bárra. És kikapcsoláskor 2 kattanás halható és a másik kattanásnál a pumpa egy kicsit megdobja magát. Az első gondolom a nyomáskapcsoló a másik viszont nem tudom mi lehet, mint mikor a pumpa falának neki koccantanék egy fém darabot. Bekapcsoláskor szintén ilyet ránt a pumpa. Ez normális ilyen nagy teljesítménynél, vagy valami szerelési hiba van? Nem voltam ilyen hangokhoz szokva az előző pumpámnál. Igaz az csak 2-4 bár között ingázott és a teljesítménye is csak a fele volt és 220 voltra ment. A bekapcsolást még a pincében is hallom, mert van egy kis rezonanciája a csővön. Pedig a pumpa a kert végében van a pincétől 50 méterre. Szóval ha tudnál segíteni ebben nagyon megköszönném. Ja a szívó oldalon semmi folytás nincs, csak egy visszacsapó, ami fent van a pumpa előtt. A vizet 4 méterről szívja (ami az üzemi szint) plussz kb 0,8 m vízszintesen a pumpáig. Lehet, hogy eggyel nagyobb dimenziójú szívócső kellene, mert kavitál? Most 5/4-es, amilyen a pumpa bemenetele is. Előre is köszönöm.
Még valami eszembe jutott, ami a hiba forrása lehet edetleg. A nyomáskapcsolót és a mérőórát mindjárt a szivattyú kimenő ágához telepítettem és nem a tartály bemeneteléhez. Mert van, hogy bekapcsoláskor csak 3-4 rángatózást követően indul be a pumpa. Ez lehet attól, hogy a bekapcsolási rántástól megbolondul a nyomáskapcsoló (Italtecnica PT/12)? Az előbb írtam a nyomásvisszaesésről, tettem egy másik mérőórát, azzal is esik.
Szia
Pár kép azért jól jönne a rendszerről.
Ok. Most el vagyok utazva. Hétfőn küldöm.
Képek

Csatolmányok

Azóta a szívó csövet kicseréltem 6/4 re, de így sem változott semmi, csak még jobban szív a pumpa, tehát jobb a teljesítménye.

Csatolmányok

Tovabbi képek

Csatolmányok

Köszi a képeket. Hát szerelésileg nem a legjobb a megoldás, ilyen nagy vízszállításhoz. Egyrészt vékony az a flexi cső a szivattyú és a tartály közt és fojtásként is működik, a nyomáskapcsoló sincs a legjobb helyen mert így a fojtás előtt van nem pedig utána. Tessék 1 colos KPE csővel dolgozni a tartály és a szivattyú közt és a tartály bemenethez tenni a nyomás kapcsolót. Én a levegőből is engednék le mert sokallom a 3,5 bart előtöltésnek ezekhez a nyomásértékekhez. Ezek a koppanások rángások vízütés jellegűnek tűnnek, ha vastagabb lesz a keresztmetszet a tartály felé akkor csillapodnak.
Köszi a szakmai tanácsokat Lalibátyó.
Viszont 2 kérdésem lenne. Ha a nyomáskapcsolót leteszem a tartály elé, az elágazás továbbra is fent maradjon ( vízhálózat és a tartály felé) vagy pedig azt is vigyem le, így a pumpából egyenesen a tartályhoz mennék KPE csővel és ott ágaznék rá a vízhálózatra is. A másik, hogy a tartály és a pumpa közt a flexi az 1 collos. Te javaslod az 1 collos KPE csövet. Tehát nem mindegy hogy flexi vagy KPE? Vagy 2 cső belső átmérője különböző? Avagy tapasztalat alapján jobb a KPE?
Előre is köszi a választ.
Üdv lalibabyo!
Olvastam a fórumon, hogy az al-ko hw801-hez nagyon szuper szétszedési útmutatót írtál és én a hwi 1001-emben szeretnék éppen csapágyat cserélni. Ezen inox a szivattyúház, a motor meg hordfogantyús sárga kocka műa házban van. Ezt ugyanúgy kell szétszerelnem, vagy van lényeges különbség?

Köszönöm segítséged
2344 hozzászólás Oldal: 130 / 157