Hát nem. Ha teljesítmény szegény akkor szét kell szedni mert pár oka lehet. Lapátkerék, tengelytömítés, ejektor, diffúzor, vagy akár ezekből több együtt is.
Üdv Lalibátyó!
Ház körüli kertet (kb. 200m2) szeretném locsolni egy ásott kútból. A kút adatai a következők:
- kút feneke 6,8m-re van a felső gyűrű szélétől
- nyugvó vízszint 4,9m-re van szintén a felső gyűrű szintjétől
- kb. 2,5 gyűrűnyi víz van benne nyugalmi állapotban (gyűrű magassága 75cm)
A kérdésem a következő lenne Hozzád:
Milyen csőbúvár szivattyút vagy más nem telepített szivattyút tudnál nekem ajánlani, ami erre a feladatra ideális lenne?
Ebből a kútból szeretném öntözni a kerti növényeket, fákat, bokrokat. Eddig ezt a feladatot egy tesco-s membrános búvárszivattyú végezte. Kb. 2 nyáron használtam, most adta meg magát.
Ez a membrános búvárszivattyú azért volt "jó", mert nem rántotta ki hirtelen az összes vizet a kútból. Azt hiszem kb. 1020liter volt az elméleti vízszállítása. Csak hát mint tudjuk nagyon gyenge eresztések ezek a membrános "csodák".
Nézegettem a csőbúvár szivattyúkat is. Ha esetleg abból tudnál valamilyen kedvező ár/értékarányút ajánlani, akkor azt megköszönném.
Túl sok pénzt nem szeretnék rááldozni a szivattyúra, mert szerintem pár év alatt még a legdrágább szivattyút is tönkreteszi a homok, vízkő és a nedves közeg.
Még egy kérdésem lenne: A membrános rezgő búvárszivattyúk valóban képesek tökretenni (behomokolják) az ásott kutakat?
Segítségedet előre is köszönöm!
Üdv: nagggy