Üdv
Lehet még a fúrás előtt kellett volna itt kezdened. A bugyogó hang az egyértelműen levegő vagy kicsapódott gáz jelenlétére utal. Ha a szivattyú tönkre megy az nem a homokmentes víz miatt van. Tehát homokos az a víz így látatlanul is szerintem. A homok kikoptatta a tengelytömítést aztán bejut a levegő. Miért mondom ?
Lehet még a fúrás előtt kellett volna itt kezdened. A bugyogó hang az egyértelműen levegő vagy kicsapódott gáz jelenlétére utal. Ha a szivattyú tönkre megy az nem a homokmentes víz miatt van. Tehát homokos az a víz így látatlanul is szerintem. A homok kikoptatta a tengelytömítést aztán bejut a levegő. Miért mondom ?
Az oka valószínűleg több dolog együttes hatása miatt van. Egyrészt maga a kút valószínűleg egy szakszerűtlen és lefolyócsöves kút lehet, másrészt az üzemeltetése sem a paramétereknek megfelelően történik mert szerintem az üzemeltetési paramétereket sem adta meg a készítő. Ha nem így lenne akkor tessék a készítőnél reklamálni, hiszen nem úgy működik a kút ahogy dokumentálta. Ha így van, lehet akkor is reklamálni csak sok értelme nincs. Ami még probléma lehet az a gázos víz amire szintén van megoldás de ezt most hagyjuk hiszen ha az a fő probléma akkor a kezdetektől jelen lenne. Pár képpel, mért tiszta vizes hozammal, több infóval ha kiegészítenéd a kérdést sokat segítenél a legjobb megoldás megtalálásában.Szivattyút felújítattam, és újra összeállt a rendszer. Nem volt baj vele októberig.