Szerző:
Laci4gsi » szer. júl. 06, 2016 10:13 pm
Épp most kezdtem írni egy kis regényt.
De akkor csak tömören!
"Sajnos" mert hajt az idő, már megvettem a JPV1300B-t.
Szerinted nagyon mellé lövök vele? Sajnos nem tudom a kút vízhozam adatait.
Mennyire lehet vajon lefojtani ezt a szivattyút?
Vagy nem egyszerű, de lehet megoldható, cseréljem le inkább egy kisebbre, egy JPV900-ra, vagy egy kis leo (500-700W)-ra?
Tönkre gondolom nem teszi a kutat, csak vagy elfogy a víz, vagy koszos lesz, és akkor le kell állni a locsolással?!
Délegyházán van a helyszín egy nagy bányatótól kb. 50-60 méterre max. Bár ez nem tudom mennyire számít?!
Illetve első körben valószínűleg vagy a régi szívó csőre, vagy egy flexi szívóra teszem, nyomó ág meg csak annyi lesz, hogy egy réz colos külső menetes fitting? vagy minek is hívják, megy a szivattyúba, másik végére egy collról 3/4" ra szűkítő réz elem, arra meg egy 3/4-es normál gyorscsati kuplung vég.. asszony arra csak rádugná a slagot, és már locsolhatna is..(esetleg egy méteres kpe cső a két végpont közé, hogy ne kelljen lemásznia a kútba...)
Ha jól sejtem, ez lehet már adna is akkora fojtás szegény szivattyúnak, hogy ne legyen gond a kúttal?
Áram fogyasztás meg "másodlagos", mert csak hétvégeken megyünk le, csak akkor locsolunk, talán 2 órán át.. és ennyi..szivattyú meg a kút bírja.. ez a lényeg..
csakanzyKöszönöm a válaszod, mint fentebb látod, sajnos eső után néztem csak köpönyeg után..
Nem tudom, nagyon gáz, nagyon nagy az az 1300-as, és próbáljam meg még vissza cserélni?! Csak akkor nem biztos, hogy meg tudom időben csinálni..
Ha csak kihasználatlan lenne a teljesítménye, nem gond.. egye fene...
Elsőre mint fentebb írtam, úgyse a tartályra lesz kötve, hanem csak direkt locsolásra.. ON-OFF módon...
Utána meg lehet kap egy stand-by, és egy locsolás üzemet. Előbbi a tartályra kötve, és nyomás kapcsoló által vezérelve.. gyakorlatilag mint wc öblítés, esetleg kézmosás kielégítése.. ez ritkán van, akkor bekapcsolna és csók..
A locsolás üzem meg lenne egy kapcsoló, ami átkötné a nyomás kapcsolót, direktbe menne a szivattyú, és menne a slagba a víz.. (a rendszeren van egy kerti csap, azzal akár lehetne is kicsit fojtani.. kérdés, hogy a wc-csap felé mekkora nyomás menne.. de ez már egy másik történet, kiméregetném esetleg..)
lalibatyo írta: Az én kérdésemre tudsz esetleg valami véleményt mondani?
Vagy túl hosszú volt a regényem?

Látom már kaptál segítséget
Hát nekem ez a szezon ezért elolvasni sem volt időm. Egyenlőre tömör rövid kérdésekre tudok válaszokat adni és azt sem azonnal