Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2344 hozzászólás Oldal: 112 / 157
Nyomó oldalon 25-30 méter nem távolság. Oda mehet a tartály és a kapcsoló is.
Üdvözlet lalibatyo!

Segitséget szeretnék kérni!Vizmű vásárlás elött állok.Amit tudok a kutakrol.100-as vagy110-es PVC cső 10 méterig lefurva,a nyugvó vizszint a talajtol mérve kb 2,7-3 méter.Üzemi vizszintröl nem tudok adatot. amit tudok a lépcsőházban lévő kutrol kb 4 éve nincsen használva de tiszta vize volt mindig.abbol volt locsolva végig volt hogy 1 orán keresztül is,minden probléma nélkül.(ebböl egy kutklimát szeretnék üzemeltetni majd idővel a tetőtérben kb 6 méter magasságba kellene felvinnie a vizet majd vizszintesen kb olyan10 métert!:) remélem egy leo vagy inkább pedrollo 370W-os kis szivatyuval!!?? egy 7 méteres szivócső elég lenne bele? mi a véleménye?..).A másik kut a kert hátuljában van furva,az eddigi vizmű egy elpumps 25/1300-as volt 1 méter mély aknában.Sajnos 10 méteres szivocsővet engedtem le a kutba és valoszinűnek tartom hogy a legaljábol felszivott kis homokot vagy koszt az 5 év alatt és a kerék is elhalt meg a difuzor is.(széttörtek.kilukadtak)A rendszeren van 1"-os kpe csövel megoldva 2 vizkonnektoros vizvételi hely és locsolo rendszer ami 3 kör(1 körön 3 fej van 2 körön pedig 2 fej van) Rain locsolofejekböl áll.persze külön-külön vezérelve és még egy plusz körön van 4 db könnyező csövek(15méteres egy cső).Milyen vizművet ajánlana nekem?Én kinéztem egy elpumps 25/900-asat..45000-ért.Segitségét elöre is köszönöm...
Üdv
Hát tudni kellene hogy a klíma vízigénye mennyi, de nem hinném hogy 20-30 liter/perc ig kevés lenne a 370 es Pedrollo főleg nem szabad kifolyás mellett.
Ha jó hozamú a kút akkor jó a 7 méteres szívószál.
Az Elpumps sem egy eldobni való darab szerintem. A homokolásnak viszont több oka is lehet pl túl van terhelve a kút vagy kivitelezési hibás, de az sem jó ha az aljából van szívatva.
Üdvözlet

Köszönöm a tanácsodat. :) akkor ez a vizmű lesz megvéve a héten még.. A hátso kutba hogy tudnám megoldani a szivocsővet?vegyek oda egy 7 méterest és kössem meg valami modon a pvc csőhőz?Másik megoldás hogy marad ez a 10 méteres és valami uton huzzam feljebb és kössem meg hogy az aknában legyen belöle pár méter és a kutba engedjek le kb 7 métert??A vizhozamra visszatérve....remélem jo mert akkor hogy birta volna a napi kétszeri locsolást a szorofejeken és a körök fél orát mentek darabonként reggel és este is. közben kisebb locsolások voltak azért.mert a növények kaptak még a kutbol.Vagy szivatyuzzak 1 orán keresztül és közben mérjem a vizszintet meg mennyit apad vagy mennyi idő alatt telik meg egy 5 literes vödör az uj szivatyuval 1/2-es rézcsöböl készült kis kerti csapos megoldással a vizkonnektoroknál? a kutklimás szivatyura visszatérve.... a klima az autoklima hütökböl(Ford) lesz összeállitva.van 3 darab is belöle(kb olyan 60*50 cm 1 hütő mérete) fél colos ki és bevezetö csővekkel.. ugyebár a szivatyunak tudnia kell azt a kb 6 méteres magasságot és a kb 10 méteres vizszintes szállitást. a szabályozást gondoltam ugy megcsinálni hogy lenne a szivatyu után egy T elágazo betéve amire egy golyoscsapot tennék és azt visszavezetném a kutba.ezzel szabályoznám a mennyiséget.a kifolyás meg mondjuk a tetöre kiengedném és az ereszen keresztül mehetne bárhová.igaz ide venni kell 7 méteres szivocsövet.nehogy leérjen az aljára. :D a lényeg hogy ez a szivatyu lehet hogy menne napi 10-12 orát(ezért kell a 370 W) is.attol függ milyen melegünk van.Mi a véleménye ezekröl az elgondolásaimrol?
Hali!

Légyszi segítsetek szivattyút venni!
Van egy 125 ös fúrt kút. kb 9-10 mély kb 4-5m víz van benne. A szivattyú aknában van kb 1m mélyen. Tehát nagyjából 4m mélyről kell szívnia. Most vetettem fűmagot, kb 1-1,5 órát locsoltam folyamatosan és bírta, csak a kapott Güde szivattyú hangja, és fogyasztása nem tetszik. kb 20l percenként a teljesítménye. Öntözni csak slaggal szeretnék. 1m aknából felfelé és 20m slag szórófejjel permetezve. sajna a szivattyú elejti a nyomást reggelre és fel kell tölteni újra. nem mászkálnék le, inkább vennék egy normális gépet.
ezt néztem: Leo XJWm 60/41 kerti szivattyú jó ez vagy kell nagyobb? esetleg mást ajánlotok? (esetleg majd a kútklímát még megcsinálmám)
Köszi: Norbi
Sziasztok!
A következőkben kérnék segítséget!
Vettem használtan egy 50L-es tartályt, amiben a gumizsák épnek nézett ki.
Viszont 2 nap alatt elszökik a nyomás. Mennyire biztos, hogy a zsákon van a lyuk?
Feleslegessen nem vennék 8 ezerért.

Üdv
A következő lenne a problémám: fúrt szegedi kutam van. Továbbá van egy Leo szivattyúm, melyre szereltek egy nyomáskapcsolót. A szivattyún visszacsapó szelep is van. A szivattyú 3 körös automata öntözőt lát el, körönként van egy mágnesszelep. Viszont van egy közvetlen kpe cső, mely végén vízkonnektor van. Ha áram alatt van a rendszer, akkor pontosan 3 percenként bekapcsol a szivattyú pár másodpercre. Mi lehet a probléma? Valahol szivárog a víz vagy szivattyú valamilyen elektromos probléma? Remélem tud vki segíteni
Gabi81
Nincs rugó a rendszerben ( tartály). Annyira pici a nyomáskapcsoló membrán tere hogy 1 csepp vízvesztés is nyomásesést okoz és kapcsol a szivattyú. Márpedig ez akár a lábszelepen is történhet és észre sem veszed.
set79
Hát annyira nem biztos. Ha az ősi szappanhabos szivárgás vizsgálat nem talált lyukat vagy levegő szökést a szelepnél vagy a membrán nyaknál ill a tartály testen akkor viszont biztos.
bono77
Tulajdonképp arra elég amit írtál.
lalibatyo írta: Gabi81
Nincs rugó a rendszerben ( tartály). Annyira pici a nyomáskapcsoló membrán tere hogy 1 csepp vízvesztés is nyomásesést okoz és kapcsol a szivattyú. Márpedig ez akár a lábszelepen is történhet és észre sem veszed.

lalibatyo!

Nos akkor mit tegyek? Eddig nem volt tartály a szivattyún! Elvileg így is működni kellene a rendszernek. Vennem kellene rá vagy...?
lalibatyo írta: bono77
Tulajdonképp arra elég amit írtál.

Hali!
Hát ez nem győzött meg, és indultam el vásárolni, de legalább eltérített tőle.
Esetleg megtennéd, hogy ajánlasz valami másik szivattyút, vagy kettőt, amit jobbnak tartasz, és érdemesebb megvenni.

Köszönettel: Norbi
Nos akkor mit tegyek? Eddig nem volt tartály a szivattyún! Elvileg így is működni kellene a rendszernek. Vennem kellene rá vagy...?

Hát erről az elméletileg - gyakorlatilag ról egész jó viccem is van :)
Elméletileg igen, gyakorlatilag az van amit írtál. Szóval tartály. Legalább egy pár literes fűtés tágulási - vagy szívás.
Hát ez nem győzött meg, és indultam el vásárolni, de legalább eltérített tőle.
Esetleg megtennéd, hogy ajánlasz valami másik szivattyút, vagy kettőt, amit jobbnak tartasz, és érdemesebb megvenni.

Alapvetően ez a számomra is elfogadható minimum. Nyilván a güde a gardener és társai felejtősek. A leo egy elég jól sikerült Pedrollo koppintás. Ennyi pénzért ez a legjobb.
Ön szerint van értelme a szivattyú elé rakni egy 10/1" os homokszűrőt?
Ha igen, akkor ez a leo 60/41 es elbírja ezt egyáltalán, vagy nagyobb kellene miatta?
2344 hozzászólás Oldal: 112 / 157