Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2344 hozzászólás Oldal: 106 / 157
Köszönöm Mester!
kb 1.5-2.5.. de lehet több (4-5?). Nem rémlik mikor csinálták (szüleim háza).
Ha lenne szűk keresztmetszet, az nem jelentené azt is, hogy mikor vezetékes vízre van állítva, hogy alacsony lenne ott is a nyomás? Nem értek hozzá, csak kérdem.
Ha a vezetékes vízről jó akkor egyértelműen kicsi a nyomás, vagy ha van berakva szűrő akkor az a ludas. Sajnos a 601 es az nem nagyon tud attól többet mint amire van állítva. Tehát hiába állítod feljebb lehet nem fog kikapcsolni és tönkre megy mert képtelen azt a nyomást a szivattyú megcsinálni ahol kikapcsolna. Ha öreg a vas akkor csere valami jobbra, ha még van értelme adni neki pár évet akkor a nyomáskapcsoló helyett egy áramlás kapcsoló és akkor full nyomás lesz a rendszerben állandóan, tehát nem lesz az hogy bekapcsolás előtt épp csak csepeg az emeleti csap.
Nyomáskapcsolót csak az piszkáljon aki tudja is mit miért tesz :!:
lalibatyo írta: Ha a vezetékes vízről jó akkor egyértelműen kicsi a nyomás, vagy ha van berakva szűrő akkor az a ludas. Sajnos a 601 es az nem nagyon tud attól többet mint amire van állítva. Tehát hiába állítod feljebb lehet nem fog kikapcsolni és tönkre megy mert képtelen azt a nyomást a szivattyú megcsinálni ahol kikapcsolna. Ha öreg a vas akkor csere valami jobbra, ha még van értelme adni neki pár évet akkor a nyomáskapcsoló helyett egy áramlás kapcsoló és akkor full nyomás lesz a rendszerben állandóan, tehát nem lesz az hogy bekapcsolás előtt épp csak csepeg az emeleti csap.
Nyomáskapcsolót csak az piszkáljon aki tudja is mit miért tesz :!:

Köszönöm! :)
Ha csere...Milyet ajánlasz helyette?
Nem piszkálom a nyomáskapcsolót. Van rajta ha jól emlékszem valami szelep, ahol levegővel lehet a nyomást feljebb tolni. Csinálták apumék, hogy jobb legyen, hogy toltak bele még 2bar-t, akkor volt nyomás...
Van egyébként szűrő is. Ha jól emlékszem a kútcső végén, a szivattyú előtt. Takarítsam, hátha segít?
:R
2 bar sok 1.5 elég. Mi pénzt tudsz áldozni egy újra ?
az nem az a szűrő az csak a szívókosár szűrője ha az eltömődik akkor nagy baj van.
Akkor meg kéne néznem a szívókosarat? Lehet az van tele gánnyal? Ecetes vízben kiáztatom, ha szétkapom, és az tűnik tömődöttnek.
Mennyit? Határ a csillagos ég. :D
Viccelek.
Fatertól függ. De tekintve, hogy most inkább itthon ül, és vakarja, mintsem melót keressen, szerintem 0.
Én személy szerint cca 40k körül gondolkodom, abban a kategóriában már láttam 9m szívó, és 40m emelőmagasságig jók.
Eheim volt, ha jól tévedek. Vagy Einhell?
Kár azt a kosarat piszkálni de ha unatkozol akkor hajrá. Az a nagy tévedés ezekben a felső szivattyúkban hogy a szívó mélységet le kell vonni az emelési magasságból. Tehát a 40- tényleges szívómélység = emelési magasság és ott van még a biztonság hogy biztosan le is kapcsoljon, mert ha nem akkor kuka lesz az új cucc. Tehát ebből még én levennék 1 bart és az a jó. Tehát ha 5 méterről szív akkor az az én matekom szerint 5,5 baros szivattyú lesz amit beraknék 4 bar kikapcsolási nyomásra. Aztán ki mekkora kockázatot vállal :) 40 papírból nem lesz könnyű minden szempontnak megfelelni.
Mennyi a jó? 50k egy ilyen jellegekkel bíró rendszerben?
:R
Az a vicc az egészben, hogy ahogy du nézegettem úgy néz ki, hogy egy u betűt ír le a víz míg beér a felfelé menő csőbe. Tehát jól meg van variálva. -.- igazi okosmagyarosan. :twisted: :mrgreen:
50-60 pénz ami ezt már stabilan tudja. Hány litert tudsz kivenni a kikapcsolástól a bekapcsolásig ? Azt próbáltad hogy kitámasztod a nyomás kapcsolót és megnézed mi a szivattyú végnyomása ? Mondjuk olyan 1 perc járás után, de ne legyen vízelvétel közben. Ez a szivattyú nem tudja eldurrantani a tartályt :) vagy ha igen akkor nem vasból van hanem rozsdából.
LOL HA kipróbálnám akkor háború lenne. :D
Ha felrobbanna a tartály persze.
Akkor nézegetek még. Az 50-60k soknak tűnik elsőre, de lehet jobb lenne, mint ezzel szüttyögni. Kérdés, hogy mikorra hozza be az árát. :)
Köszönöm.
Igen a megtérülés :) Ne legyen sértődés de esetenként én is meg szoktam kérdezni a megrendelőimet mikor már a fillérfűrészelésig sikerült süllyedni hogy az új Iphone ? A távirányítós kapunyitó ? A kovácsoltvas kerítés stb :) az mikor térül meg ? Persze nem láthatok bele mindenki pénztárcájába. Viszont én azt mondom elég 1 mindenből de az legyen jó. A megpróbáljuk pedig 10 ből 9 szer csak próba szokott maradni.
Én ezzel a véleménnyel értek egyet.
Fater pedig mindenből a legolcsóbbat veszi. Már amikor veszi... :/
Péel?
http://www.argep.hu/main.aspx?sucheall= ... %BC&page=9
Cipőt a cipőboltból, szivattyút a szivattyú boltból :
http://www.szivattyubolt.hu/hazi-vizmu
Leo XJWm 90/55-24CL
45.880 Ft
DAB Aquajet 112M - 24CL
55.800 Ft
Pedrollo Hydrofresh JSWm 2AX-24AQ
64.980 Ft
Szép napot mindenkinek!

Tanácsot/segítséget kérnék. Van egy 3 méter mély betonaknában elhelyezett 2,5 éves házi vízművem, mely a ház vízellátását szolgálja, valamint a kerti locsoláshoz adja a vizet. Eddig többé-kevésbé működött, bár a telepítést végző szerelőt többször ki kellett hívni, illetve egyszer el is vitte a szerkezetet. Jellemző hibája volt, hogy néha nem kapcsolt be. Ekkor egy hosszú rúddal a kapcsolót borító műanyag fedelet (vagy környékét) kocogtatva beindult, majd a vízvétel során ki-be kapcsolgatott, szóval működött. Most viszont pár hete új jelenséget tapasztalunk: nem kapcsol ki. Tehát a vízcsap nyitásakor továbbra is bizonytalan a bekapcsolás, de a botos módszer segít. Viszont a leállítás általában csak áramtalanítással sikerül. Ilyenkor a biztosítékot visszakapcsolva a szivattyú rögtön beindul, és újfent nem áll le. Ráadásul ez az egész jelenség rapszodikus, hol van, hol nincs.
Ami változott: elkezdtünk a locsoláshoz egy végzárós slagot használni az eddigi esőztető helyett, valamint mintha a szivattyú burkolata mintha rozsdásabb lenne, mint eddig. (=Párakicsapódás az aknában).

Konyhanyelven írtam, nem értek a témához, ezért kérném az esetleges észrevételeket is hasonlóan fogalmazzák a segítőkész szakértők. Köszönettel: P. S.
Lalibátyó a nagy mágus ebben. Megmondja majd jól.
Az én részemről jelentem az öreg hajthatatlan, azt mondja ennek így kell működnie, szóval egyelőre marad a házi műnyomás. :idea:
Köszönöm a segítséget azért! :)
2344 hozzászólás Oldal: 106 / 157