Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2344 hozzászólás Oldal: 100 / 157
Előző 1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 157 Következő
Na most elbizonytalanodtam.... szereztem egy búvárt, de most nem merem belerakni, nem szeretném, ha benne maradna. Arra gondoltam megszívatom a kutat, olyan 25m-ről, és nézem mikor fogy el a víz... egyébként kettő darab KPL cső volt a kútban, mindkettő 10m körüli. Az egyik a tartályhoz ment, a másik volt a fenti szivattyún.
Összeroppanásnál mire gondoltál? A kút alsó része beomolhatott?
Hát én biztosan nem raknám 9-10 nél mélyebbre a búvárt, hiszen egy felső szivattyús kút volt újkorában. Sőt olyan 5-6 méterrel kezdenék, aztán figyelném a hozamot és a depressziót. A kút esetleges túlterhelése csak szaporítja a problémákat.
Igen, a kút alsó részének az összeomlására gondoltam.
Köszönöm... akkor indulok búvárral 5 méterrel, és méterenként leengedem 10-ig.
Önfelszívós szivattyúra van ajánlatod?
Először legyenek kútadatok :)
Üdvözletem!
Érdeklődöm, hogy az IBO MHI 2200 többfokozatú önfelszívó szivattyú alkalmas-e a gázos víz szivattyúzására?
Eggyáltalán a többfokozatú szivattyúk alkalmasak-e erre?
Üdv
Általában az önfelszívók alkalmasak a gázos vízhez, igaz ez a típus a leírásában erre nem tér ki, ezért talán a forgalmazót is meg kéne kérdezni. Konkrét tapasztalatom nincs. ( A híreszteléssel ellentétben az ibo szivattyú nem lengyel hanem kínai.) Más márkában az ami épp így néz ki mint az említett típus kifejezetten ajánlott a gázos vízhez.
Sziasztok !!

Segítséget szeretnék kérni tőletek,használok egy al-ko hwa 1300f hidrocontrolos szivattyút a problémám az,hogy 5bár nyomást állít elő (akkor kapcsol ki) ami már több tömlőmet szét robbantott.
Hogy tudnám lejjebb vinni ezt a nyomást mert magán a szivattyún nem lehet lejjebb állítani. A szivattyú kilépő oldala ¾ kpe cső ide kellene beépítenem valami nyomás csökkentőt.
Van valami javaslatotok a nyomás csökkentésre?
Előre is köszönöm.
Hello
Hát ez a hidrokontroll vagy más néven áramlás kapcsoló a vízelvételt követően kb 10 másodperccel állítja le a szivattyút így valóban a szivattyú maximális nyomása lesz a rendszernyomás, ami még károkat is okozhat ha a rendszer nincs jól tervezve.
Esetedben 2 út járható, az egyik és a nagyon olcsó (és vége a kényelemnek) hogy kézi kapcsolósra kell átalakítani a rendszert ha lehet, a másik hogy nyomásszabályozó szelepet kell beépíteni a hidrokontroll után de még a magasabb nyomást nem viselő elemek elé. Ilyesmit jobb szerelvény boltokban tudsz beszerezni
https://products.ecc.emea.honeywell.com/hungary/ecatdata/md_auto72.html
természetesen a kívánt nyomás és mennyiségi érték figyelembe vételével.
Ha nincs igény minőségi termékre akkor léteznek olcsóbb és nyilván kevésbé megbízható darabok is mint Honeywell,
pl : http://szerelvenyuzlet.unas.hu/spd/szer_154271/ICMA-viz-nyomascsokkento---nyomasszabalyzo-3-4-BB-
http://www.akciosgazkazan.hu/termek.php?product=itapita3600034nyomascsokkentomaxbemeno15barkimeno1-4bar34
Sziasztok!

Adott 1 kb 20 éve fúrott kút, ami tavaly problémássá vált! A probléma az lenne vele, hogy nem vagy csak nagyon lassan adja a vizet, olyannyira, hogy kb 1 flakon víz megengedése is kb 15 percbe tellene. A kút mèlysègèt nem tudom, hogy mennyire van lefúrva, de A vízszint 7 mèteren van a csőben, ezt megmértem , de víz ennek ellenére se jön . A szivattyú hibátlan ( kipróbálva ) elpumps 1300 w-os! Egy tavaly nálunk járt kútszerelő megpróbálta kompresszorozni, de azt mondta, hogy nagyon gyengén adja a vizet, és, higy nincs értelme vele foglalkozni, mert valószínüleg valami bronz szűrő van eldugulva. Èn viszont szeretném ezt a kutat ujra használni, de teljesen tanácstalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy mit tehetnék ennek èrdekèben? Esetleg lenne valakinek valamai ötlete, hog mit tehetnèk? Előre is köszönöm a válaszokat !
Hello
Ettől kicsit többet kéne tudnom. Milyen a béléscső ? Milyen mély volt a kút új korában ? és minden info ami még van, pl miképp jelentkeztek a bajok , egyik napról a másikra vagy hétről hétre rosszabb lett, stb. ?
Üdvözletem mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni. Összeállítottam egy házi vízellátót. Pedrollo 10 M szivattyút használtam és a szárazon futásához egy ELPUMPS HYWK-0402 típusú védelmet. A védelem és a tartály közé illetve a szivattyú elé a szívóágba egy-egy visszacsapó szelepet tettem. Az utánit azért mert a tartály feltöltése után (1,5 bar) nem működött a védelem. (Hálózati csatlakoztatása után azonnal elindult a szivattyúm). A szelep beállítása után az elvárások szerint indíthattam a szivattyúm víztermelését.
A nyomáskapcsolóm felső ponti kikapcsolását követően a szárazon futás elleni védelem is működésbe lépet és a hálózatról leválasztotta a szivattyút. A bekapcsolási nyomásérték elérésekor - a nyomáskapcsoló kapcsolt - a szárazon futó nem engedte a szivattyú indulását csak a kézi indítási lehetősséggel.
Mi lehet a gond? Most a szárazon futó védelmet kiiktattam így működök, de szükségem lenne rá. A működési tartományom (nyomáskapcsoló) 2,6-3,6 bar
Köszönöm előre is a segítséget.
Szia!

Kék pvc csőböl van. Nem tudom sajnos, hogy milyen mély volt a kút, mert amikor készült én még kisgyerek voltam. Emlekeim szerint fokozatosan kezdett el gyengebben jonni a víz, majd egyik naprol a masikra lelassult arra a szintre, hogy csak epp, hogy folyik.Én most 15 m 32-es kpe csövet dugtam bele. Amikor most utoljara osszeraktam , egy kicsit megindult rendesen jönni, de csak 2-3 masodpercig tartott es ilyen sotet valami folyt belole , majd lelassult borzasztoan a folyas. . ui: bocsi az ekezetekert, mobilrol igy sokkal gyorsabb
kenwood3
Nem igazán értem ha 15 méter kpe lement és 7 méteren áll a víz akkor miért mondta a kutas hogy nem lehet kompresszorozni. Lehet abban bízott fúratsz másikat :) Ez elvileg tisztítható ha nincs lent összeroppanva az a cső, vagy esetleg fent van pár tíz méter vastag kék cső lent meg valami vékony csővel folytatódik amibe már nem férne bele a kompresszor termelőcső. Tehát vannak buktatói a dolognak de a kompresszoros tisztítással a mélysége visszanyerhető és azt követően egy szűrőmosatás máris "újjá varázsolja" az öreg kutat.
Segítséget szeretnék kérni. Összeállítottam egy házi vízellátót. Pedrollo 10 M szivattyút használtam és a szárazon futásához egy ELPUMPS HYWK-0402 típusú védelmet. A védelem és a tartály közé illetve a szivattyú elé a szívóágba egy-egy visszacsapó szelepet tettem. Az utánit azért mert a tartály feltöltése után (1,5 bar) nem működött a védelem. (Hálózati csatlakoztatása után azonnal elindult a szivattyúm). A szelep beállítása után az elvárások szerint indíthattam a szivattyúm víztermelését.
A nyomáskapcsolóm felső ponti kikapcsolását követően a szárazon futás elleni védelem is működésbe lépet és a hálózatról leválasztotta a szivattyút. A bekapcsolási nyomásérték elérésekor - a nyomáskapcsoló kapcsolt - a szárazon futó nem engedte a szivattyú indulását csak a kézi indítási lehetősséggel.
Mi lehet a gond? Most a szárazon futó védelmet kiiktattam így működök, de szükségem lenne rá. A működési tartományom (nyomáskapcsoló) 2,6-3,6 bar
Köszönöm előre is a segítséget.

Nem igazán értem azt az összeállítást azokkal az előtte utána visszacsapókkal, de ha minden jó és együtt az egész mégsem akkor valami nincs a helyén. Úgy gondolom a szárazfutás védelem lesz az. Ha jól értelmezem a dolgokat akkor nem lábszelep, hanem visszacsapó van a szívócső és a szivattyú közt (tehát valami vékonycsöves kutacska lesz) és a szivattyú után a nyomó ágban a szárazfutás védelem, majd megint visszacsapó és tartály, nyomáskapcsoló stb. Tehát két visszacsapó közt van a szárazfutás védő és a szivattyú. Mivel a víz összenyomhatatlan ezért nagyon picike térfogat változás is elegendő hogy nulla legyen a nyomás a két visszacsapó közt. Tehát ha pontosan nem egyszerre zárnak (miért lenne így :) ) akkor le is pottyan a nyomás a szárazfutás védő tiltási értéke alá ha megáll a szivattyú. A megoldás, 1 visszacsapó a szivattyú után, majd szárazfutás védő nyomáskapcsoló tartály stb. Sajnos a védelem nem lesz tökéletes, hiszen ha szárazra futott és lelevegősödött a szivattyú, de ezzel egy időben meg is szűnik a vízfogyasztás és még van némi nyomás a rendszerben akkor a szivattyú szárazon fog futni. Persze ennek nagyon kicsi az esélye hogy egyszerre történjen.
Ha valamit nem jól értelmeztem javíts ki légyszi.
Kedves lalibatyó!

Koszonom a tanacsodat! A szerelo amikor elkezdte kompresszorozni akkor neki is alig-alig hozott fel valamennyi vizet a kompresszor, ezert mondta, hogy nagyon gyenge. Viszont en arra is gondoltam, higy az o kompresszora volt tul gyenge, valami eszkabalt akarmije volt, elso ranezesre mindennek gindoltam, csak kompresszornak nem, meg tartalya se volt. Az akna is van vagy 6-7 meter mely majd az akna aljatol van 7 meterre a vizszint es arra gondoltam, hogy esetleg nem-e emiatt a nagy magasság miatt nem birt esetleg a kompresszor felhozni szinte semmi vizet? Viszont lenne 1 olyan kerdesem, hogy ez a sziromosatas az mit is jelent pontosan kompresszorozas utan?
Előző 1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 157 Következő
2344 hozzászólás Oldal: 100 / 157