Szerző:
Ian » szer. máj. 20, 2015 10:57 am
Lalibátyó tiszteletem!

segítségre lenne szükségem...
adott egy fúrt kút 110-es pvc benne colos kpe szívócsővel, alul réz lábszeleppel
eddig egy Tull típusú, 900W-os házi vízművel használtam a kutat, de eléggé gyenge a nyomás amit produkál a szivattyú
3/4-es slaggal indul a nyomó oldal, majd a felénél fél colra vált és a végén egy 4 állású locsolófej van
max 2 bart tud így a rendszer, kb 25 liter/perc mellett
szereztem egy cp-207-es kétlépcsős szivattyút, amit nem akarta felkapni a vizet egyátalán
némi olvasgatás után szétszedtem, kicseréltem a két szimeringet, a lapátokon nem láttam komoly kopást, tengely sincs felmaródva, csapágyak is jók, nem kotyog a tengely
összeraktam, de továbbra sem kapja fel a vizet....
vezetékes vízről a nyomó oldalon keresztül feltöltöm, de nem akarja elkapni
helyes megoldás a nyomócső használata a feltöltéshez vagy így visszanyomom bele a levegőt is és esetleg ezért nem működik
ha feltöltöm a rendszert és nyomás csinálok benne, illetve elzárom a nyomó oldalon a csapot ami közvetlen a szivattyú után van, akkor látható, hogy nagyon lassan, de esik a nyomás
ez elvileg ugye szívó oldali tömítetlenséget mutat, a lábszelep viszont visszazár
gondolom valamelyik kpe csatlakozás lehet a lúdas, ma szétszedem és összecsavarom újra
a furcsa, hogy az önfelszívós, kis szivattyú így is fel tudja venni a vizet, a bajai pedig nem
mi lehet a hiba szerinted Lalibátyó?