Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2344 hozzászólás Oldal: 92 / 157
Előző 1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 157 Következő
Több típus is van ami ebben a kategóriában elérhető. Azt kell tudni hogy lényegesebb minőségi javulás 40-50 ezer felett várható az alatt amit vesz az mind kínai ilyen-olyan neveken amik közt vannak olyanok maik jól is néznek ki de én kihagynám, mert nem bizonylatolt kereskedelmi forgalomban van és nincs magyar szervize. Beszerzési forrás mint vatera, olx, jófogás, stb többnyire csak arra jó hogy valami nepper hulladéka rajtunk maradjon. Esetenként felbukkan valóban használható és értékarányos áron hirdetett darab is de ez csak hozzáértőnek javasolt aki "belelát" a szivattyúba.
Az említett típus például neten beszerezhető, igaz a 601 név óta eltelt egy kis idő és 604 re hallgat már.
http://www.edigital.hu/Szivattyuk/AL-KO-JET-604-kerti-szivattyu-p416353.html
Ez a kereskedő régóta létezik és holnap is lesz például. De ha vállalunk némi kockázatot akkor a google kereső https://www.google.hu/ ad olcsóbb vebshop ajánlatot is. http://www.argep.hu/product_2336300.html
Ha figyeli a barkács áruházak és bevásárló központok kertiszeti termék akcióit akkor is akadhat rég óta a magyar piacon lévő darabokra. Ha ilyen helyről vásárol a számla és a garancia miatt aggódnia sem kell ! Például mostanában dobták be az Auchan áruház reklámújságját amiben a TIP GPK 46/42 10790 Ft :D (és ön ennyit akart adni gari nélkül ugyanezért a kategóriáért ) de van két másik kerti szivattyú ezek már nagyobb motor teljesítménnyel 15 és 20 ezer közt.
Itt pedig olcsón LEO szivattyút és minden mást is meg tud venni hozzáértőtől olcsón :
http://bolthely.hu/kaloczkerkft/lista/4b76eb7ac8f1x_LEO_kinai__szivattyuk
Minden menetes szerelvény felszerelhető a KPE csőre hiszen a létezik KPE menetes vég. Ezzel tudja a szivattyúhoz is csatlakoztatni a kpe csövet. Ragasztani nem lehet a KPE csövet :!: ha esetleg valaki ilyesmit ajánlana.
Értem köszönöm nekem 6.000-ért akarnak szerelt kpe csövet adni lábszeleppel 9 méterest 1"-os 32-es cső. Az drága? Valamint még a kompresszorozás érdekelne az sokba kerülne?
Üdv
Hát olcsónak semmiképp se nevezném. Hol van ez a kút ?
Pest megye Pilis egyenlőre érdeklődöm mert ugye erre pénzem nincs most még reménykedem hátha jó a kút ledugtunk egy vasrudat madzagon és akadás mentesen ment lefelé 7 métert tehát nem földes egyenlőre úgy néz ki. Nem kút ez inkább egy 5cm-es luk mert vízóraakna alján van csinálva szerintem befedték a kutat az akna miatt. Néztem az árakat 200ft/méter áron megy a kpe cső és a lábszelep is 1200ft nem értem ez hogy jött ki 6000ft-ra és azt mondta a csávó hogy hegesztve van a csőre a lábszelep ez se tetszik nekem.
Mondjuk ha réz idomokkal és réz tányéros rézházas a lábszelep akkor már lehet jó. 1 méter 32-es kpe kb 200 ft. menetes kpe csatlakozó műanyag kb 600 lábszelep 1" os esztergált 1600. Ez kb 5000. Ettől sokkal olcsóbban nem nagyon lehet kihozni, csak valami gagyi kínai lábszeleppel.
- látni kéne !
Nos igen 5000ft se sokkal kevesebb de én a szerelt dolgokat jobban szeretem a hegesztettől félek azt nem lehet javítani.
Ha hegesztett akkor az műanyag, mert a KPE-t csak hegeszteni lehet.
Most szezonban kis kutaknál egy kompresszorozás és kútvizsgálat 20 alatt nem nagyon úszható meg ha olyan csinálja aki ért is hozzá. Nagyobb kutaknál szakszerűen elvégezve ettől sokkal több is lehet. Ha korábban nem volt vele baj csak sokat állt a kút akkor nem kéne csak szivattyút rakni bele. Ha korábban is problémás volt akkor lehet a kompresszorozás sem segít.
Mint írtam vagy lehet elfelejtettem nem volt vele semmi baj az egész házat ellátta vízzel locsolva is erről volt. Csak minket átvertek azt mondták nem lehet lent az aknában vezetékes víz meg kompresszor egyben. Helyi rendeletre fogták mint később kiderült szó sincs erről. Arról volt szó hogy kössük be a vezetékes vizet mert jó lesz az nekünk. Mindegy a kút jó állapotú 8-9 méter víz tuti van benne a kötél szépen lement vasrúddal akadás mentesen. Remélem nem lesz vele gond de majd az első alkalommal lavórba veszek vizet lássam milyen a víz és kihívom az ellenőröket bevizsgáltatom milyen a víz. Elvileg találtam egy linket ahol ingyen háznál kivizsgálják a vizet. http://csaktisztaforrasbol.hu/ingyenes-vizvizsgalat/

Még arra várom a válaszát amit linkeltem Leo szivattyú meddig mehet non-stop hogy ne égjen le?
Egy vízvizsgálat 20-50 ezerbe kerül. Ezt ingyen érdek nélkül senki nem csinálja meg, ráadásul a bakterológiai vizsgálat az napokig tart. A linken csapvízről írnak és szinte biztos hogy valami vízszűrőt horror áron forgalmazó cég fogja azt mondani a vezetékes vízre hogy "borzalmas" . Persze nem laborvizsgálat hanem valami hókuszpókusz kíséretében :D Az eredmény is kb annyit fog érni :D Nagy csodát a víz ihatósága szempontjából ne várjon egy talajvízkút esetében a mai világban :!: Locsolni igen mosni talán, meginni gyerekpancsolóba tölteni nem :!: - csak ha akkreditált labor bevizsgálta.
Az esély hogy az ilyen víz jó lesz kb 10%
Rendben minden választ köszönök szépen még arra várok választ mennyit mehet folyamatosan a szivattyú? 20-30 percet kibír?
Üzemeltetéssel kapcsolatban a használati utasítás az irányadó, de ennyit biztosan kibír bármelyik üzletben megvásárolható szivattyú :)
Először is semmit sem ír a használati utasítás erről másodszor feltöltöttem vízzel a motort és szedte szépen a vizet de koszos volt a víz nem volt kristálytiszta de 1 perc után már kezdett világosodni ez reményt keltő dolog? A másik pedig ledugtam vagy 6-7 métert a kútba a csőből lábszelepestül az elég vagy esetleg sok? Inni nem mernék belőle de remélem nem lesz gond vele a felszívott víz nem volt homokos csak a víz volt zavaros.
Felpörögtek az események ? Már vettél is szivattyút és szívó csövet ? Sőt már be is üzemelted ? Gratulálok :)-és milyent vettél ?
Általánosságban annyit hogy ha nincs különösebb előírás a használatra akkor is egy háztartási eszközt vettél ami nem arra van hogy napi 24 órában működjön, de fél 1 órás szakaszos üzemektől nem lehet baja. Az ígéretes ha nincs homok, az opálosság pedig nem pusztítja a szivattyút, idővel elmúlik. A szívócsövet annyira kell ledugni hogy az üzemi szintnél mélyebben legyen 1-2 méterrel de semmiképp se a kút alján, hanem az alja felett 1 méterrel. Megjegyezném hogy nem az a kút alja amit a kútfúró mondott hanem az ahol az iszap teteje áll a kútban, és ezt nem vasrúddal vagy más rúddal kell lemérni mert a laza iszapba még 2-3 métert is képes besüllyedni mire azt érezzük hogy ellenállásba ütközött.
http://www.szivattyubolt.hu/gyartoi-kategoriak/leo-szivattyu/leo-xjwm-60-41

Ezt vettem megvettem hozzá a csövet nem szórakoztam de a csövet már csak azért mert féltem hogy hibát követtem el. Nem számoltam a beomlással hogy esetleg ha megveszek mindent és kompresszorozni kell arra nem lesz pénzem. Szóval gondoltam ha nem lesz jó eladom kéz alatt garanciásan kicsit olcsóbban. De mint kiderült csak picit sárgás a víz ami 1 perc alatt kezdett fehéredni szóval remélem kifehéredik rendesen. Minden segítséget köszönök még 1x most még meditálok hogy dobozt kell csináljak ne kelljen folyton szétszednem. A locsolni való kert 120-150m2 tehát nem nagy ideális lesz a kút is mondom 6 méter cső van lent kb. és nem homokot szed vödörbe töltöttem láttam milyen még inni is fogok belőle max megfosat. :)
Ok, ezt ajánlottam is :D Ebben a kategóriában arra a célra megfelelő. Ugyan az én ajánlatom 3 ezerrel olcsóbb lett volna azért, de már mindegy. Ha minden működik nem kéne bántani, a víz meg elhagyja a színét idővel. Én kétszer is meggondolnám azt az ivást, de te tudod. Rakj ki egy átlátszó műanyag palackban a vízből a napra 1-2 hétre már az sokat el fog árulni milyen. Bezöldül vagy sem ?
Előző 1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 157 Következő
2344 hozzászólás Oldal: 92 / 157