Kedves lalibatyó,segítenél nekem? Hét éve fúrattunk egy kutat,semmi baj nem volt vele eddig.Vettünk akkor hozzá egy házi vízműt,amin pedrolló szivattyú van.A kút kb 20méterre van le fúrva.Egy pár napja nem folyik a víz rendesen,vagy is ha ki nyitom a csapot meg indul,de fokozatosan csökken,majd csak csordogál.Állandóan leejti a vizet,mindíg fel kell öntenem.Tegnap felöntöttem,ki nyitottam a csapot jó volt,ma megint csak csordogál.Nem értem mi lehet a baj.Nagyon kétségbe vagyok esve,mert minden rá van kötve.Lehet még ezzel valamit kezdeni?Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségét!
Hát is-is. Lehet a szivattyú is problémás meg a kút is. A szivattyúnak lehet a szívócsöve tömítetlen de a tengelytömítése is lehet kopott.
Tegnap felöntöttem,ki nyitottam a csapot jó volt,ma megint csak csordogál.
Ez alapján inkább szivattyú bajok lesznek. A kútról sokat nem árultál el sőt a rendszerről sem. Ha mosogatócsöves vákumkút akkor lehet hogy maga a kútcső valamelyik toldásnál tömítetlen de lehet hogy fent a golyós szelepnél és a kézi pumpa elágazónál lesz a baj forrása.
Le kéne próbálni a szivattyút ( vagy a kutat egy másik szivattyúval) és közelebb kerülnénk a megoldáshoz.