Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2344 hozzászólás Oldal: 84 / 157
Előző 1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 157 Következő
karatekutya
Az a baj ezekkel a picike tartályokkal hogy hamar "kieszi" a víz belőle a levegőt membrán nélkül. Tehát tegyél bele membránt. Ha nagyon nincs rá keret akkor csak úgy lesz jó ha a állítva szereled be a tartályt ( alul a víz felül a levegő szelep) és kéthetente vízteleníted a tartályt hogy az elnyelt levegő pótlódjon, vagy gyakran pupálsz bele levegőt. Viszont ezen szükségmegoldással csak rontod a helyzetet mert azt a vékonyka lemezt amiből a tartály készült hamar megeszi a rozsda ha a vízzel érinkezik.
Köszönöm lalibátyó
Üdv, Lalibatyo!

Sever szivattyú nyomócsonkja végigrepedt kb. 2-3 hosszan (amennyi a belső menet magassága, a menetre merőlegesen)!
Lehet valahogy gyógyítani vagy kuka lesz?
Még egy kérdés, az Elpumps JPV 900 alkalmas tartállyal házi vízműnek?

Köszönöm
Látnom kéne. A JPV 900 ból lehet házivízművet csinálni hiszen az adatai alpján alkalmas rá.
Üdv!
Csináltam róla képet:
IM000315.JPG
IM000315.JPG (769.72 KiB) Megtekintve 5764 alkalommal.
IM000316.JPG
IM000316.JPG (628.38 KiB) Megtekintve 5822 alkalommal.
Hát ha nagyon meg akarnám menteni akkor esztergáltatnék egy olyan karmantyút aminek az egyik fele menetes a másik pedig nem és épp rácsúszik a repedt csonkra. Ezt követően alul körbe hegeszteném és izgulnék hogy nem e reped el ha kihűl majd. Talán még azt a hollanderes csatlakozót se kéne levenni úgy is körbe hegeszthető. Ha valami nagyon grafitos öntöttvas lenne akkor a hegesztése feladhatja a leckét.
Köszi Lalibatyo!

Megpróbálom meghegesztetni, lenne is egy szaki a közelben!
Üdv Lalibátyó!
KORÁBBI KIVÁLÓ TANÁCSAIDat követve - ÉS UTÓLAG IS KÖSZÖNVE- kiépített házi rendszeremet (80 m mély kút, 1300W bajai szivattyú, hagyományos, nem kotonos hidrofortartály).
Ez az installáció békésen együtt pöfögött tavalyig a kútba mellé eresztett 1300/25 bajai kisvízművel (ami a kertre okádja a vizet).
Tavaly a régi szivattyúmat kicseréltem egy zsír új 2000W-os bajai gépre (betonkeverővel barter, sok-sok sör közben), ami két problémát eredményezett:
1. hol egyik, hol másik rendszer eldobja a vizet (már mindkettő szívóhosszát variáltam)
2. iszonyat hamar feltölti (kb 2-3 mp!!!) a 80 literes hidrofor tartályt. szóval ki-be kapcsol.
gondolom, az egész hátterében a megnövekedett áramlásból eredő kavitációs probléma van. Kérdezem tőled a megoldást:
1, nagyobb hidrofortartály?
2, kisebb szivattyú (vissza a régi + 10 láda sör, vagy vegyem ki a mostaniból az egyik bronzlapátot)?
BOCS, hogy hosszú voltam,
Köszi a választ!
A sör jöhet nekem :)
A probléma kisebb mint gondolod. Egyszrűen megetta a lavegőt a víz a tartályból. Ez teljesen normális a membrán nélküli tartályoknál. 2 dolgot tehetsz, vagy teljesen leengeded a tartályból a vizet hogy ismét levegő mehessen bele, vagy pumpálsz bele levegőt ( ha van rajta szelep).
A víz elejtése ennél a szivattyúnál többnyire a szimering hibája miatt szokott lenni.
Köszönöm Lalibátyó!
Felfújtam a problémát, most felfújom a tartályt.
Még egy (három) kérdés: lehetséges, hogy 100-as béléscsöves 80 m mély kútnál (a víz feljön kb 5-6 méterre a földszint alá) 3-4 métert visszaessen a vízszint üzem közben? Főleg, ha két szivattyú megy egyszerre? Ugye elvileg nem probléma, ha a szívócső (rugós talpszeleppel) 4-5 métert belelógnak a vízbe (amikor nem üzemel a szivattyú)?

Köszi, sört nem tudok küldeni, de az egészségedre belöttyentek egypárat a 7végén! Nem a kútba!
A szívócső függőleges hosszát úgy kellene megválasztani hogy az a szivattyú max szívó mélységénél hoszabb legyen, így véletlenül sem történik meg az hogy levegőt szívjon a szivattyú a lábszelepen keresztül. Tehát ha 10-12 méter akkor ez a lehetőség tutira kizárva. Az hogy ebből mennyit lep el a víz az a kút paramétereiből következik. A baj akkor van ha üzem közben sokat esik a szint és esetedben ha jól számolok akkor bizony az a két szivattyús üzem kicsit sok annak a kútnak. 5-6 méter a nyugvószint és ha hozzá adom az említett 3-4 méter vízszint csökkenést akkor már 8-10 méter körül járunk és bizony 8 méter már az a határ ahonnan még felveszi a szivattyú a vizet. Tehát a korábban említett szivattyú levegősödések ez miatt is történhettek. Lehet hogy mélyebb aknát kéne ásnod a szivattyúknak a 2 szivattyú biztonságos üzemeltetése érdekében.
2011-3_sor.jpg
2011-3_sor.jpg (54.78 KiB) Megtekintve 5652 alkalommal.
Köszönöm!

Jó pihenést, jó sörözést hétvégére!
Üdv.Lali bátyó!
A múltkor segítségedet kértem a bajai szivattyúhoz,ami csak melegítette a vizet( egy helyben forgatta).Köszönöm a gyors választ,amiben azt írtad,hogy levegőt ne nyomjak bele,mint a membrános tartályba.Ennél a típusnál egy kis levegő is nagy ellenség,ahogy írtad,ha nem is szó szerint.
Viszont így sem megy ,levegő nyomás nélkül.Még arra gondoltam,hogy a tengely,(amin a szimeringet cseréltem)kicsit rágott volt,nem-e ott kap fals levegőt?,de vizet nem enged,teljesen száraz.Lehet,hogy azzal kell valamit kezdeni?
Üdv.jenőbá
Jó napot kívánok!
Mr Gardener 2000l/h típusú használt hidrofort vettem. A kérdésem: 2.5 bár-nál már kikapcsol a szivattyú, ezért szeretnék a nyomáskapcsolón állítani, de nem tudom,hogy hol és hogyan férek hozzá. A tartályban a membrán tarja a nyomást 1.7 bar ennek ellenére a víz nagyon levegősen (vagy talán gázosan) folyik ki a csapból. Lehet ezzel kezdeni valamit?
Jenőbá

Ha rágott a tengely az sajnos az új szimeringet is tönkre teszi de megeshet hogy annyira rágott hogy azért nem jó. A tartályba nem belenyomni kell a levegőt hanem kiengedni a vizet hogy a levegő be tudjon menni, mert ha csak víz van a tartályban akkor gyakran ki-be kapcsolgat mad. Sajnos ezeknek a szivattyúknak meglehetősen nehézkes a légtelenítése. Javaslom hogy a szívóoldal az biztosan jól tömített legyen és a szimering és annak a futófelülete is legyen hibátlan. Ha a szimeringfutó sérült akkor gépműhelyben helyre hozzák csak szét kell szedni teljesen a szivattyút. A légtelenítést úgy kéne csinálni hogy a szivattyú semmiképp se nyomásra dolgozzon hanem nyitva kell hagyni egy vízcsapot a szivattyú közelében amit ha kell gyorsan el is lehet zárni ha megindulna a víz mert elkapta a szivattyú.
Előző 1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 157 Következő
2344 hozzászólás Oldal: 84 / 157