Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
1364 hozzászólás Oldal: 70 / 91
Előző 1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 91 Következő
csallob írta: Kedves Fórumozók!

Segítséget szertnék kérni egy önjáró fűnyíróval kapcsolatban, ami sajnos nem önjár :)
Ez egy Sandri Garden ALL 50 SP/C/SM típusú fűnyíró (http://www.zeichnung.galaparts.de/zeich ... 2002.1.pdf), Briggs motoros, alu házas, valamikor nem lehetett rossz, de nagyon el van hanyagolva, most örököltem meg. Motorja működik, elvileg minden oké, de önjárni nem akar (talán ezért adta nekem az após).
Az lenne a konkrét kérdésem, hogy hogyan győződhetek meg róla, hogy mi a hibája?
A következőket próbáltam ki:
-az ékszíj hajtja az önjáró hajtómű kerekét
-ha a fűnyíró hajtott kerekét hátrafelé forgatom, forgatja a hajtómű tengelyét (tehát a kapcsolat a kerekekkel megvan, de nem tudom, hogy ez normális-e, hiszen hátrafelé is húzza néha az ember a fűnyírót, amúgy soha nem volt még dolgom önjáróval)
Ebből a két dologból számomra az a következtetés jön le, hogy a hajtóműben lehet valami probléma.
De a bovden is kicsit ki van szálasodva már az önjáróműhöz csatlakozásánál, bármennyire húztam feszesebbre, akkor sem kapcsolta be. Ezt érdemes lehet cserélni (bovdent)?
Találkozott valaki hasonló problémával? Van esetleg valami, amit még kipróbálhatnék
Köszönöm előre is a válaszokat!

Üdv!
Pontosítsunk, az ékszíj hajtja a hajtómű bemenő tengelyét, de az oldalsó kimenőket is? Próbához emeld meg a hátsó kerekeket, hogy szabadon tudjanak mozogni. Ha forgatja a kerekeket, akkor próbáld lefogni, hogy erő is van a kerekeken, vagy csak üresen tudja forgatni?
Tisztelt Plászló!

Köszönöm a választ,megnéztem,föl volt akadva,mert ilyen hajszál rugó tartja az egész tűszelepet és félre csúszott!
Félre nem fordítottam,asztalon tisztítottam ki,tehát ezért biztosan nem lehetett!
A regulátorra meg azért tippeltem,mert a pálca kivétele miatt elcsavargattam a csavart,eredetileg az a fekete rész,amiben a csavar is van,az nem jobbra tartotta a rudazatot,hanem balra!Persze már próbáltam úgy is!Nem tudtam,hogy ilyen jelentősége van ennek,csak most jöttem rá,ahogyan olvasgatom,mi a szerepe,egyébként nem csinálok ilyen butaságot!Na de a baj már megtörtént,ezért is kérdem,hogy be lehet,vagy be tudom én mint amatőr állítani a gyári beállítási pontjára?
Köszi a választ!
Üdv!
Pontosítsunk, az ékszíj hajtja a hajtómű bemenő tengelyét, de az oldalsó kimenőket is? Próbához emeld meg a hátsó kerekeket, hogy szabadon tudjanak mozogni. Ha forgatja a kerekeket, akkor próbáld lefogni, hogy erő is van a kerekeken, vagy csak üresen tudja forgatni?[/quote]

Kedves Plaszlo!
Na igen, ezt is elfelejtettem írni, hogy ezt is próbáltam, és nem hajtja, ha felemelem (se a hajtóműből kijövő tengelyeket, se a kerekeket emiatt), akkor nincs más hátra, szétszedem, ttól rosszabb úgyse lesz :)
Köszönöm!
Sziasztok szép napot mindenkinek.Abban kérném a segítségeteket hogy minap szereztem egy Misina S 510 V- T 475, csakhogy kosárban volt a motorja és sehol nem találok róla pontos robbantott ábrát hogy a dugattyún lévő kis nyíl jelölésnek merre kell állnia,és mi a pontos szelep hézag méret. Kérem aki tud segítsen nekem. Köszönöm előre is ;) polgar.nono@gmail.com
Sziasztok volna egy kis problémám . Van egy mtd b 10 fünyiro traktorom 4 ütemü briggs motoros az lenne a problémám hogy át engedi a karbulátorom álltában a benzint a motor olajba és már mindent át néztem a karbulátorban kitakaritotam de nem tudom mi a baj mit kell bene kicserélni ha valaki tudna segiteni nagyon megköszöném üdv tasizoli
Szia!
Az úszószelepet nézd meg, valószínűleg nem zárja el a benzin útját.
Polgár Norbert írta: Sziasztok szép napot mindenkinek.Abban kérném a segítségeteket hogy minap szereztem egy Misina S 510 V- T 475, csakhogy kosárban volt a motorja és sehol nem találok róla pontos robbantott ábrát hogy a dugattyún lévő kis nyíl jelölésnek merre kell állnia,és mi a pontos szelep hézag méret. Kérem aki tud segítsen nekem. Köszönöm előre is ;) polgar.nono@gmail.com

Szia!

A képek alapján kínai Thorx motorja van, MTD háza táján keresgélj.
Sziasztok nem tudom latszik e a kep de a regulatorto jovo nem rugos palcat hova kell akasztani?

Csatolmányok

Sziasztok!
Berántózsinór ügyben kérdeznék. Sajna elszakadt, próbáltam Praktiker, OBI venni, de az ott kapható zsinórók semmit nem érnek. Eleve 4 mm-t nem is kaptam csak 3 mm vagy 5 mm. Az 5 mm-s vastag, a 3 mm-s meg elszakad. Szóval hol tudnék beszerezni ilyet? 4 mm-s kellene, de ha lehet ugyan olyan, mint az eredeti, tehát valamilyen szövet betétes. Hozzáteszem, nem budapesti vagyok, de ha tudtok webáruházhoz linket adnik, ami tuti jó lesz, akkor hajlandó vagyok kifizetni a szállítási költséget.
Köszi!
Polgár Norbert írta: a dugattyún lévő kis nyíl jelölésnek merre kell állnia

A nyíl felőli oldalt kell a kipufogó felé szerelni.
luxusbatar írta: Sziasztok!
Berántózsinór ügyben kérdeznék. Sajna elszakadt, próbáltam Praktiker, OBI venni, de az ott kapható zsinórók semmit nem érnek. Eleve 4 mm-t nem is kaptam csak 3 mm vagy 5 mm. Az 5 mm-s vastag, a 3 mm-s meg elszakad. Szóval hol tudnék beszerezni ilyet? 4 mm-s kellene, de ha lehet ugyan olyan, mint az eredeti, tehát valamilyen szövet betétes. Hozzáteszem, nem budapesti vagyok, de ha tudtok webáruházhoz linket adnik, ami tuti jó lesz, akkor hajlandó vagyok kifizetni a szállítási költséget.
Köszi!

Szia!

Nagyon egyszerű, beírod a Google-ba: berántó zsinór. Utána csak kattintgatsz. 8)
Rengeteg netes rendelési lehetőség és ár van, neked kell kiválasztani a megfelelőt. Csak egy példa a találatokra, nem néztem át részletesen:

http://www.barkacsonline.hu/termek.php?termek_ID=4397
Sziasztok!
Nem vagyok egy profi motorok terén viszont rengeteget olvastam már itt a fórumon is és egyéb oldalakon.
Szeretném elsajátítani a 4ütemű fűnyírók javítását és az ehhez szükséges ismereteket.
Most egy régi Tecumseh BLS 143-ás gépet szeretnék életére kelteni. Kérdésem ezzel kapcsolatban hogy a karburátorban lévő "pillangószelepet" mi hozza mozgásba? Mikor nyílik és zár? Ugyanis a gázkar nem mozdítja és egyéb kar pedig nincs.
El még nem indítottam mert épp a berántószerkezetet javítom.
Várom válaszotokat és előre is köszönöm a segítséget.
Zsolt Rózsa írta: Sziasztok nem tudom latszik e a kep de a regulatorto jovo nem rugos palcat hova kell akasztani?

Ez egy nagyon jó kérdés. Én is szeretném tudni rá a választ.
Nekem is fetűnt és azon gondolkoztam hogy kell-e egyáltalán akasztani valahova?!
Sziasztok!

Van egy briggs motoros fűnyíróm, ilyen üzemanyagtankkal/karburátorral:
https://alkupiac.hu/kepek/termekek/1219300/1219345_2_briggs-motor-tank-karburator.jpg
Az a gondom vele, hogy a megszokottnál jóval többször kell megnyomni a szívató gombját, hogy beinduljon. Az eddigi 3 helyett akár 5-6x is.
Ráadásul korábban ha 5-10 percig állt, szívatózás nélkül beindult, most ilyenkor is nyomni kell 2-3-t.
Ha beindult, szépen egyenletesen jár, nem ingadozik a fordulatszám.
Szerintetek mitől lehet?
fgabor87 írta: Sziasztok!

Van egy briggs motoros fűnyíróm, ilyen üzemanyagtankkal/karburátorral:
https://alkupiac.hu/kepek/termekek/1219300/1219345_2_briggs-motor-tank-karburator.jpg
Az a gondom vele, hogy a megszokottnál jóval többször kell megnyomni a szívató gombját, hogy beinduljon. Az eddigi 3 helyett akár 5-6x is.
Ráadásul korábban ha 5-10 percig állt, szívatózás nélkül beindult, most ilyenkor is nyomni kell 2-3-t.
Ha beindult, szépen egyenletesen jár, nem ingadozik a fordulatszám.
Szerintetek mitől lehet?

Szia!

- A levegő még hűvösebb mint nyáron. A nap melege megtévesztő.
.
.
.
.
- Elgyengültél, kisebbet nyomsz, :) :)
- Kopott a motor, több naftára van szüksége indulásnál. :roll:
Előző 1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 91 Következő
1364 hozzászólás Oldal: 70 / 91