csallob írta: Kedves Fórumozók!
Segítséget szertnék kérni egy önjáró fűnyíróval kapcsolatban, ami sajnos nem önjár
Ez egy Sandri Garden ALL 50 SP/C/SM típusú fűnyíró (http://www.zeichnung.galaparts.de/zeich ... 2002.1.pdf), Briggs motoros, alu házas, valamikor nem lehetett rossz, de nagyon el van hanyagolva, most örököltem meg. Motorja működik, elvileg minden oké, de önjárni nem akar (talán ezért adta nekem az após).
Az lenne a konkrét kérdésem, hogy hogyan győződhetek meg róla, hogy mi a hibája?
A következőket próbáltam ki:
-az ékszíj hajtja az önjáró hajtómű kerekét
-ha a fűnyíró hajtott kerekét hátrafelé forgatom, forgatja a hajtómű tengelyét (tehát a kapcsolat a kerekekkel megvan, de nem tudom, hogy ez normális-e, hiszen hátrafelé is húzza néha az ember a fűnyírót, amúgy soha nem volt még dolgom önjáróval)
Ebből a két dologból számomra az a következtetés jön le, hogy a hajtóműben lehet valami probléma.
De a bovden is kicsit ki van szálasodva már az önjáróműhöz csatlakozásánál, bármennyire húztam feszesebbre, akkor sem kapcsolta be. Ezt érdemes lehet cserélni (bovdent)?
Találkozott valaki hasonló problémával? Van esetleg valami, amit még kipróbálhatnék
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv!
Pontosítsunk, az ékszíj hajtja a hajtómű bemenő tengelyét, de az oldalsó kimenőket is? Próbához emeld meg a hátsó kerekeket, hogy szabadon tudjanak mozogni. Ha forgatja a kerekeket, akkor próbáld lefogni, hogy erő is van a kerekeken, vagy csak üresen tudja forgatni?