Ezermester Fórum

Ezermester Webshoppal kapcsolatos kérdések, problémák, ill. bármilyen észrevétel
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kedves Ezermester!
érdeklődni szeretnék,hogy használ-e a ki-be kapcsolgatás az átfolyós vízmelegítőnek és a gáz konvektornak napi szinten? várom mielőbbi válaszukat. köszönettel: hajni
Kedves Hajni.

Arra gondol, hogy napközben lekapcsolja ezeket a készülékeket az őrláng gázfogyasztását megtakarítandó?

Használni csak a gázmegtakarításnak használ. Ezek a készülékek állandó üzemre készülnek, őrláng ég, állandóan készenlétben van. Nem tudom van-e erre valamilyen statisztika, vagy szerviztapasztalat, hogy az állandó ki-be kapcsolgatás során nőt volna a szerviz igény, a meghibásodások gyakorisága, de úgy vélem nem a napi ki-be kapcsolgatásra tervezték.
A konvektornál az őrláng hőjének egy része azért a lakásban marad, nem teljes veszteség. Jönnek a hidegek, a folyamatos hőntartás kevesebb energiát igényel, mint hagyni napközben lehűlni a lakást és este felfűteni. Látszólag hamar bemelegít a konvektor, de a lehűlt falak és berendezési tárgyak felfűtése jó ideig magasabb gázfogyasztást eredményez, mintha folyamatos lenne a szoba hőmérséklete. Nappal pár fokkal vissza lehet venni a hőmérsékletet a takarékosság érdekében, de ne legyen túl nagy hőingadozás.
Üdv
Valóban nem a napi ki be kapcsolgatásra lett tervezve, de szerintem semmi baja nem lehet hiszen ugyanazon égésbiztosító rendszert használja mint egy gáztűzhely azt pedig naponta többször is ki be kapcsoljuk ( gyújtjuk)
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég