Ezermester Fórum

Járművek, gépjárművek szerelésével kapcsolatos kérdések, problémák, tanácsok.
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Tisztelt Ezermester! Jelenleg egy autóipari cégnél dolgozom, ahol lakkozási hibák javításával foglalkozunk! A kollégákkal egy jelenségre nem tudunk rájönni! A színek közül az ezüstben, és a fehérben vannak a legkevesebb hibák, de a fekete szín nagyon problémás! Ugyanazok a robotok, a kamra, a hőmérséklet, de mégis sokkal rosszabb, ha fekete színt lakkoz! Azt mondják "mert jobban látszik a feketében" de ez csak kifogás! Az előkészítésnél is ugyanúgy dolgoznak! Mi lehet a hiba oka? Köszönöm válaszát!
Ugyan nem vagyok szakembere a témának de szerencsére elég sok dolgot "láttam" már. Ha valós a probléma akkor én az anyag összetételben keresném a bajok forrását. Biztosan nem ugyanaz a pigment a fehér és a fekete festékben még ha az összes többi amiből egy festék készül ugyanaz. Az egyik jobban bírja a lakkot a másik kevésbé. Be kellene vonni az anyagok beszállítóit az ok kiderítésére ha a technológia betartása mellett is minőségi problémák vannak.
Köszönöm szépen! Mi is gondoltunk erre, bár 2 féle feketét gyártunk, már ott is van kis eltérés minőségileg! Reméljük valamikor a vezetés veszi a fáradtságot, hogy megoldódjon ez a probléma, és könnyítsenek a munkások terhein!
Lehet hogy ők ezt már régen tudják, csak a megoldás + pénzbe kerülne. Ez esetben mindig megy a mérlegelés hogy mi az olcsóbb és az egyszerűbb a cégnek. Ha az hogy "melósok úgyis megcsinálják" akkor semmi nem fog változni. Olyan ez mint a víz, arra folyik amerre könnyebb neki :) Szélsőséges esetben még olyant is szoktak mondani hogy azért van rátok szükség hogy ezt megoldjátok :)
Sajnos, valóban így van!
Sziasztok!

Nagy nehezen rászántam magam a kerámia bevonatra! Mivel én távol állok tőle ezért autókozmetikára bíznám. Segítségeteket és véleményeteket kérném a Budapest melletti Autókozmetikai Stúdióról. Valaki igénybe vette már a szolgáltatásukat?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Ralfh írta: Sziasztok!

Nagy nehezen rászántam magam a kerámia bevonatra! Mivel én távol állok tőle ezért autókozmetikára bíznám. Segítségeteket és véleményeteket kérném a Budapest melletti Autókozmetikai Stúdióról (https://hu.flatfy.com/). Valaki igénybe vette már a szolgáltatásukat?

Előre is köszönöm a válaszokat!Szia! :)
Valószínűleg nem aktuális már a kérdésed, de hátha más olvassa és segítség: mi próbáltuk, és meg voltunk elégedve. Árban is jók, és gyorsak, precízek. Csak ajánlani tudom!

U.i.: Egyébként még annyit hallottam, hogy bizonyos autókozmetikázók kerámia védőrétege csak egy ideig, mondjuk fél-egy évig tart masszívan, és azt követően felülkezelés szükséges, amit gyakran csak ugyanattól a műhelytől tudsz beszerezni, és ezeknek elég durván megkérik ám az árát. :( Szóval érdemes erre rákérdezni, mielőtt bármit befizettek!
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég