Ezermester Fórum

Az Ezermester fórum témáihoz nem kapcsolódó hozzászólások. De ezt a fórumot is moderáljuk.
15 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Új belépő vagyok. Még nem fórumoztam. Ezért elnézést, esetleges hibákért.
Kérdésem az lenne hogyan tudom összehozni a kazánomat egy pincében, tehát mélyebben lévő puffer tartállyal. A válaszokat előre is tisztelettel megköszönöm.
Természetesen, ha nem lehet azt is.
Üdv
Tancsi
Üdv mindenkinek!

Kb. 40 m mély kutam van. A víz nyugalmi szintje 25 m. A cső 110 mm átmérőjű, eddig még nem használtam. Most Interneten vettem egy szivattyút és be szeretném üzemelni.

Kérdéseim:
1. Milyen mélyre engedjem a szivattyút?
2. Milyen anyagból legyen a szivattyút tartó drót? Rozsdamentes acél? És milyen átmérőjűnek kell lennie?

Ha valaki tud ezekre válaszolni, azt előre is köszi.
A segítségeteket szeretném kérni. Édesapámnak volt egy könyve amit még a 80as évek elején vett neki édesanyám, az építkezés előtt. Apum állítása szerint volt benne miden, hogy hogy csinálj házilag betonkeverőt, hegesztőgépet, salakblokk verőt /amit meg is csinált apum/ és még sok mindent. Sajnos a könyv címére nem emlékszik. Ebben szeretném a segítségedet kérni, hogy nem tudodjátok-e a címét! Válaszotokat előre is köszönöm!! Üdv
Üdvözlöm a kedves ezermestereket. Nemrégiben regisztráltam az oldalon, és az alábbi témában kérnék segitséget: Kifejezetten házi barkácsolás céljából vettem egy alsó kategóriás Strausz felsőmarót. Szeretném alulról rögzitett állapotban is használni. Ehhez készitenék egy munkaasztalt. Magáról az asztallap kialakitásáról keresnék rajzot, tervet , ami alapján elkészithetném. A vázat zártszelvényből megcsinálom. Előre is köszönöm a segitséget. :D
Üdv!

Ajánlom, nézzen szét ezen a blogon, ezen belül is ezen a részen, ami itt nincs a témával kapcsolatban kitárgyalva, nos azt még vagy nem fedezték fel, vagy nem volt (még) rá szükség. Érdemes tanulmányozni, nézegetni az egyes megvalósításokat, megfogalmazva, kell-e, van-e rá/(lehet-e) szükség a jövőben, vagy ennek figyelembevételével, már eleve készülni, tervezni rá a megvalósításkor.
Ami nincs benne a videóban, az az, hogy az asztalnak bármilyen kialakítású is legyen, tökéletesen merevnek és síknak kell és szükséges lennie.

Jó tanulmányozást!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Kaptam egy keveset használt Hajdu 80 literes villanyboylert.Remekűl müködik,de a piros fűtést jelző lámpa állandóan világit,a felfűtés után sem alszik ki.Jelenthet ez problémát?Köszönöm
Üdv!

Igen, mert ez azt jelzi, hogy a hőfokszabályzó termosztát nem kapcsol ki, ez nem kis pénzt jelent a fogyasztás tekintetében.
Ennek oka lehet, hogy a megszakító érintkezői beégtek, érdemes újra cserélni. A szakboltban a típushoz biztosan tudnak adni, mivel magyar, a hajdúhoz pedig idehaza mindig van alkatrész.
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Üdv mindenkinek ! nem tudom hogy fejezzem ki ? Üzemanyag cella akkumlátor vagy töltő ,a lényeg az azt szeretném kérdezni ilyen kereskedelemben létezik e,
A következő kérdésben szeretnék segítséget kérni! Külső, fedetlen terasz burkolása félbemaradt, a ház szigetelése miatt. A régi fel lett szedve és a felújításban a betonozás, aljzatkiegyenlítés és kenhető vízszigetelő felkenéséig jutott a szakember. A burkolás tavasszal lesz befejezve. Le kell-e hermetikusan takarni, védeni a hó és a fagy ellen? Előre is köszönöm a válaszokat!
Hát ha én lennék a burkoló akkor bosszantana hogy nem tőlem kérdezi mi legyen a későbbiekben. Egyébként meg attól semmi baja nem lesz ha letakarja mert talán az UV sugárzás és a mechanikus sérülések nagyobb probléma lehet mint az eső.
Üdvözlet!
Régi Ezermester kiadványok közül az 1975 évi 10-es és 12-es szám tartalma érdekelne. A régi anyagban ezeknek nincs tartalom.
Kérdésem, hogyan lehetne hozzájutni? Valamint mivel rendelkezem jónéhány nagyon régi újságpéldánnyal, tudnék-e segíteni ezek felvitelében? Az is érdekelne, hogy bár oda van írva, hogy segíts címkézni, de nem tudtam rájönni, ezt miként tehetném. Kérek ehhez segítséget.

Üdv Vagabund
A burkolo tudni fogja,hogy hogy csinálja meg,ha esetleg nem ovná meg addig
Sziasztok,

Ha szeretnétek üveg korlátokat, üveg tolóajtókat, vagy üveg válaszfalakat akár kültérre akár beltérre látogassatok el erre az oldalra.
Felveheted a kapcsolatot szakemberekkel is az oldalon, szívesen válaszolnak bármilyen kérdésetekre.

http://clearglass.hu/
Több, mint 20 éve foglalkozunk árnyékolástechnikai termékek forgalmazásával és javításával. Termékeink között megtalálhatja az alumínium redőnyt, faredőnyt és műanyagredőnyökre épülő redőnyrendszereket. Ezen redőnyrendszerekbe beépíthető szúnyogháló, napháló és redőnymotor akár egyszere is.

Ha pedig redőnymotor kerül a redőnybe, akkor kérhet hozzá okos rendszert, mely alkalmazkodik az ön szokásaihoz és ezzel megkönyítheti a mindennapokat. Például reggelente ébredéskor magától felhúzodhat így ön derültfényes napsütésre ébredhet. Ne feledje redőnyeink szigetelőként is megállják a helyüket így fűtési költségeit lényegesen csökkentheti.

Ha ön már rendelkezik redőnnyel vagy redőnyrendszerrel és az helytelenül működik, akkor mi szívesen segítünk önnek. Pest megye egész területén ingyenes felméréssel és kiszállással állunk rendelkezésére. Ha a helyszínen megállapított árat sokalja, akkor önt díjmentesen elállhat a szolgáltatás igénybevételétől.

Részletekért látogasson el weboldalunkra.

Telefon: 061 445 11 81
Email: ajanlatkeres@redony-szereles.org
Web: http://redony-szereles.org
Nem mindenki születik ezermesternek, vagy csak éppen arról álmodik, hogy egy minden szempontból neki megfelelő házba/lakásba költözhet be. Nekik szeretném figyelmükbe ajánlani az https://hu.flatfy.com/elad%C3%B3-lak%C3%A1s-budapest oldalt, ahol számos eladó ingatlan közül választhatnak. Egy új lakásban pedig minden bizonnyal ezermestereknek is lesz munkája :)
15 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég