Ezermester Fórum

Az Ezermester fórum témáihoz nem kapcsolódó hozzászólások. De ezt a fórumot is moderáljuk.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Eddig nem cserépkályhánk volt, viszont most a párom váltott és ezt a típust választotta. Tud valaki hasznos tanácsokat adni a használatára vonatkozóan? Köszönöm!
Hát eléggé szűkszavú a kérdés, így csak annyi ha fával akarsz fűteni akkor legalább 1,5-2 évet száradjon a fa a saját tárolódban, lehetőleg felvágva mert a kereskedőnél csak friss vágás van (vagy pár hónapos). Tehát a jövő őszi tüzelőnek már a kamrában kellene lenni. Ha pedig elhiszed nekik hogy "száraz " fát árulnak már pórul is jártál. Sokan csodát várnak egy vegyes kazántól aztán keserű kudarc lesz a vége. Egész iparág nőtte ki magát a tüzifa kereskedelemre és sajnos a többségük a lehúzásról átverésről szól. Sok esetben lopott fával üzletelnek ezer trükköt bevetve a vevő átverésére. Jelenleg 10 mázsa fát az erdészetek 22-24 ezerért adnak erdei felrakón méterben, ne higgye senki hogy 30 ért hasogatva, leszállítva címre 10 mázsát fog kapni :)
(tele a net igaz rémtörténetekkel )
Szia! Ezt a cikket ajánlom figyelmedbe. Részletezi a helyes használat módját! http://www.szerelvenybolt.hu/hogyan-fut ... pkalyhaval
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 14 vendég