Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv Mindenkinek!
SZeretném megkérdezni,hogy hogyan kell egy anntenna erősítőt készíteni mert az autómban 2-antenna van de még mindíg dadog légyszi adjatok tanácsot köszi Atttika. :shock:
Üdv
Én lebeszélnélek a készítésről mert alkatrész áron készen megveheted. Ráadásul nem is egyszerű egy jól működő nagyfrekvenciás eszközt megépíteni. Egyébként nem fog csoda történni ha beszereznél 1-et, mert nem ez lesz a baj. Vagy az antennáddal van baj, (1 jól működő is elegendő) vagy a rádiód (tunreje) gyengélkedik.
Köszi a tanácsot halgatok a hozzá értőre de ha az antenna akkor mi lehet a baja?Az eggyik egy hagyományos a másik egy ablakra ragasztós. :(
Üdv
Én a hagyományos antennában jobban hiszek. Érdemes lenne azért ellenőrizni hogy az antenna kábel az biztosan jó e nem e szakadt vagy valami bekötés túl korradált. Az autó rádiók elvileg elég érzékenyek hogy az antenna helyére dugott 1 méteres dróttal jó vételt adjonak URH sávon. Nem írtad milyen a rádió de attól tartok a tuner része gyenge ami az alaktrészek öregedéséből paramétereik megváltozásából fakad. Ha van olcsó javítási lehetőséged vedd igénybe, ha nincs próbáld elfogadni ilyennek és keress valami erős adót amit zavar mentesen tudsz hallgatni.
Köszi a tanácsot de a helyzet az,hogy ez egy sony autó r.m. nagyon jó helyről,nem öreg az antenna fél éves ezért nem értem az egészet :?:
Bocs, de az a tény, hogy minőségi rádió és jó helyről származik, még nem jelenti a hibátlan működést. Lehet egy vezeték leszakadása a rádióban az antenna bemenetnél, vagy csak egy rossz kontaktus és máris rossz a vétel. Át kell nézni (nézetni) a rádiót és külső antennával is kipróbálni. Vannak vételi árnyékos helyek, tökéletes rendszerrel is ledadoghat. A másik megoldás gyárilag erősítős tetőantenna, ha a rádióval egyébként nincs probléma.

Lalibátyóval egyetértek, egy antennaerősítő megépítése nem olyan egyszerű dolog, mint egy általános áramkör építése. Az alkatrészek fizikai elhelyezkedése, mínősége is fontos az erősítőben valamint a tökéletes árnyékolás.
Köszönöm a segítséget akkor először átnézem azután veszek eggy erősítőt,mégegyszer köszönöm
Sziasztok.

http://giantfish.hu/termek/cosmos-bissa ... lzo-szett/

Van egy ilyen kapasjelzom hiába írták rá hogy 300m a hatotavolsag. Ez inkább 110 és itt már néha eldobja a jelet.
Nekem nagyjából 120_130 m kéne fixen. Milyen praktikaval tudnám ezt a 20 m et kivitelezni?
Réz dróttal korbetekerem az adót és a vevőt?
Sajnos külön antennajuk nincsen.
Hamarabb érsz a sztori végére ha veszel garantáltan jól működő típust ezt pedig vissza viszed mert nem tudja a gyári paramétereket. A betekergetés biztosan nem lesz célra vezető de talán ha valami parabola fókuszába rakod a vevőt akkor lehet hogy fog működni távolabbról is ha van optikai rálátás.
Ha nem találsz csinálhatsz is :
https://www.youtube.com/watch?v=lujXnT6P9Rk
Üdv!

Sokrétű a probléma, megpróbálom megvilágítani a hátterét, a többit rádbízom.
A ráírt hatótáv, az mindig valamilyen elméleti, ideális körülmények között meghatározott távolság. Viszont a vízparton, növényekkel, NÁDASSAL körülvett stég aligha ez a helyzet.
Másrészről van az a laikusok által vélt tévhit, ahá... ez erősítős, ez tuti JOBB vételt ad ... Egen. Az antenna erősítők olyan szélessávú eszközök melyek a jelet és a zajt is azonos mértékben erősítik. Használatukat egyetlen dolog indokolja, ha a levezető kábel a fogadó pontig hosszú, és a kábel csillapítását ellensúlyozni kell valamilyen módon. Magyarán egy ócskaságból az erősítő sem csinál világvevőt.
Másik gond a frekvencia. A leírásában nem adják meg, min megy, de hát ez nem is a felhasználónak kell tudnia, Ő azért vette, mert használni akarja. Viszont minél nagyobb a hullám, annál inkább a fényhez hasonlóan terjed. A régi időkben a modell irányításnak a 24-27 MHz sáv volt kiosztva, de mostanság nem ritkán a 1GHz magasságában járnak ezek az eszközök. Azaz minél nagyobb a frekvencia, annál jobban próbál az egyenes vonalban terjedni, így, ha van közben néhány remegő nádszál, akkor az szépen csillapítja. Csak érdekességképp, a víz rezonancia frekvenciája is olyan 2.5 GHz körül van, ezen mennek a mikrók, és a Wi-Fi is az IEEE szabványoktól függően 2,4 - 5GHz, ami már hagyományos ld. Yagi antennákkal nem továbbítható, itt jönnek szóba a valamiféle parabolikus formájú antennák, ld. mint a videóban a tésztaszűrő. Megmosolyogtató, de elképzelhető, hogy alkalmasint működik.

Hogy ezek után a kapásjelzőre mi a megoldás? Én visszavinném, hogy egy nagy rakás sz...r, a visszakapott pénzen vennék pár kocka sört, oszt jól leülnék a haverokkal a bot mellé sörözni, valami pörivel megkoronázva az estét, élvezve a nyugalmat....
De nem folytatom, a döntés minden tekintetben az Öné.
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég