Ezermester Fórum

Elektronika, számítástechnika, digitális eszközök, tévé, videó, internet
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!A problémám azzal kezdődött,hogy hétfő este mikor bekapcsoltam a laptopot fekete alapon fehér szöveg volt rajta és angol nyelven valami fájl hiba volt kiírva.Elvittem szerelőhöz,azt mondta mindent újra kellett instalálnia.Tehát most már minden rendben volna vele,de a wifit nem találja a szerelő azt mondta nem tudja miért,ott akkor még találgatott,hogy lehet azért,mert nála a router újabb,de lehet nekem otthon megtalálja.Hazahoztam semmi,bármit csinálok vele nem találja.A főkapcsoló mellett ott van 2 gomb az egyik a bluetooth az világít kéken,a mellette levő a gép papírjai szerint ez szolgál a drótnélküli LAN komunikációhoz na az abszolút nem világít hiába kapcsolgatom.A szerelőnél még vilogott,de itthon semmi.Ez lehet a gond vagy tud valaki valami használható tanácsot adni?
Zsófi
Szerelő volt vagy önjelölt szerelő ? Mert ha szerelő akkor tudnia kellene mi a baj. Szerintem nem a megfelelő driver lett telepítve, vagy nem lett telepítve ezért nem működik. Ha a driver rendben akkor akkor hardver gond van, de ezt egy szerelőnek tudni kellene :)
Igen, ellenőrizni kellene, hogy megvan-e a megfelelő driver a WIFI-hez. Az Eszközkezelőben (Device Manager) ellenőrizheted Windows-ben. Ha ott sárga háromszöget látsz, akkor valószínű hiányzik a driver.
A Windows-nak ugyanazt a verzióját tette fel az újratelepítéskor? Vagy újabbat? Ez is lehet gond. Hogy az újabb már nem feltétlenül támogatja a régebbi hardvert.
Sajnos olyan is lehet, hogy a WIFI hardver modul felmondja a szolgálatot egyik napról a másikra. Több ilyen esetem volt. Ilyenkor nem tudsz mit tenni. Vehetsz egy USB-s WIFI stick-et...
Hát én úgy gondoltam,hogy jó helyre viszem a gépem.De amikor azt mondta nem tudja miért nem találja a wifit akkor elkezdtem erősen gondolkodni kinek a kezébe is adtam.Még a bluetooth ikon is hiányzik,eddig mindig ott volt a képernyőn azóta ha be is van kapcsolva a gomb ami azt aktiválta az persze világít,de a bluetooth összekötetést nem találja a telefonom a géppel. Fogalmam sincs hogyan állítsam vissza.Se wifi,se bluetooth szépen vagyunk.
A gyártó honlapján Support alatt elérhetőek azok a driverek és segéd programok amire a gépnek szüksége van az operációs rendszeren kívül hogy minden részegység, funkció hibátlanul működjön. Sajnos ezek kiválasztása letöltése telepítgetése frissítése nem kezdő vagy alap usernek való feladat, ráadásul nagyon időigényes is. Egy noti újra telepítése mire minden a helyére kerül és úgy működik ahogy kell napokba telik, ha nincs gyári telepítő lemez vagy recovery partíció. És akkor még az a sok más program kezdve a office tól a vírus írtón át a fénykép és video szerkesztőkig, a játékok, a böngésző, a levelező címlistája stb.
A leírásod alapján, úgy gondolom, valószínűbb (nem biztos, de valószínűbb), hogy "csak" a driver-ek hiányoznak. Tekintve, hogy a bluetooth és a wifi sem működik. Ha ezeket le tudod tölteni a netről, akkor működhet újra.
Hát megpróbálom,letölteni .Ezek ingyenesek?
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég