Sziasztok! Először is boldog(abb) új évet kívánok mindenkinek. Pár fejlemény történt csak az esetemben. Brutális december volt a hang szempontjából, de dec 22-én dél/1 körül azt vettem észre, hogy jól vagyok, nincs hang. Tele lettem energiával, délután még sétáltunk is, kültéren se hallottam a hangot, pedig síri csend volt. Este 7.15-kor azonban - teljes nyugalom és relaxáltság közepette - a kanapén ülve lábfej és lábszár bizsergést, hasfalrezonanciát és heves szívdobogást éreztem elvágólag és brutális erősséggel. A TV ment, lehalkítottuk és meghallottam a hangot, ami iszonyatos erős volt. Az éjjel rémálom volt, mintha 10 alagútásó gép ment volna az ágyam alatt. Ezt csak azért írom le ennyire részletesen, mert reggel a párom azzal fogadott, hogy talált valami érdekeset a neten. A Mátrában a Piszkés-hegy tetején lévő infrahangkutató/mérő állomás hivatalos oldalát találta meg, és elém tolta a grafikonokat. Percre pontosan azt mutatta a hivatalos mérés, amit előző nap délután és este érzékeltem.
Az oldalt itt találjátok:
http://infrasound.hu/index.php/hu/infrasound-plotfilesAzóta jegyzetelem a saját észleléseimet egy 1-10-es skálán, és utólag, 2-3 naponta ránézek a hivatalos oldalra. Totál ugyanazt mutatják a grafikonok, mint amit az előtte lévő napokban érzékelek, talán 2 nap volt, hogy más erősséget jelzett a hivatalos mérő, mint amit én éreztem. Felvettem a kapcsolatot a CSFK infrahangkutatóival, természetesen nem egyből hülyéztek le, csak finoman jelezték, hogy menjek orvoshoz. A fő érvelés pedig az volt, hogy ezt én amúgy sem hallhatom, mivel akkor emberek millió is érzékelnénk. Döbbenetes és elkeserítő számomra, hogy szakemberek ilyen választ adnak, miközben tudjuk, hogy emberek világszerte igenis érzékelik ezt a hangot. Másrészről ez olyan érvelés, mintha azt mondanánk egy gluténérzékeny egyénnek, hogy edd meg nyugodtan ezt a kenyeret, mások is ezt eszik és látod, semmi bajuk nincs tőle.
A Zemplénben és máshol is azóta tapasztaltak alapján annyit tudok elmondani, hogy nálam a hang a tengerszint feletti magassággal arányosan csökken. A térerő hiánya is határozottan segít, illetve a vezetékek hiánya is, de legfőképp a magasság és a vastag kőfalak tűntek nekem eddig a legegyértelműbb összefüggésnek. A légnyomástól, a talajközeli állapotoktól, plusz a légtömeg nedvességétől függően olyan érzésem van, mintha a rengeteg minket érő sugárzás (4G, 5G, műholdak, mikrohullám, stb.) által „telítődne” a légkör és mint egy trafó (csak sokkal mélyebben), el kezdene zúgni a közeg a sok különböző hullám találkozása miatt. A házak, vezetékek, talajközeli tereptárgyak meg mintha „levezetnék” ezt a túltöltöttséget. Szerintem én ezt hallom, mint infrahang. És persze hozzájöhetnek még a természetes úton is létrejövő egyéb infrahangok (földlemezek mozgása, viharban, nagyobb hegy tetejéről leváló légtömegek, szélerőművek), de én úgy érzem, a magam esetében ez a hang/rezonancia-érzékelés legfőképp az elektromos és egyéb sugárzásokkal kapcsolatos.
Szerintem egyébként én sokkoltam magam – tudtomon kívül – az elektromos mezővel októberben, mivel a covid miatt hirtelen, 0-24-ben egy elég kis légköbméterű házba száműztük magunkat (home office), amit felújítottunk még tavasszal, de csak elektromos fűtést tettünk bele sajnos: fűtőpanelek, törölközőszárító, fűtőszőnyeg a parketta alá, plusz ehhez járulhatott hozzá a közeli adótorony és vezetékek hatása is, illetve a brutál nedves, vizes talaj és légkör. Ráadásul a zárlat miatt kimozdulni se tudtunk, max napi 1 -1,5 órás sétáink voltak, de ha esett (és sokszor nagyon esett), akkor még az se volt. Szóval az az érzésem, hogy ez a drasztikus elektromos hatás és az elvágólag megváltozott életritmus igenis okozhatta azt, hogy kialakult egy ilyen „képességem”, hogy hallom, amit nagyon nem kellene.
Tesla életéről köztudott, hogy a folyamatos elszigeteltségben és elektromos közegben végzett munkássága miatt szó szerint olyan hallása volt, hogy fizikai fájdalmat érzett, amikor a messzebb lévő állatkertben elbőgte magát az oroszlán. Kb lehet, hogy ilyesmi történt velem is, megspékelve az előbb nem említett indukciós főzőlappal, amit nyáron vettünk. Amikor bekapcsoltam, akkor mellette állva egyből majdnem elájultam. Párszor használtam csak kültéren ezután, mert elviselhetetlen volt számomra az érzés, amit generált. Azóta már palackos gázzal működő főzőlapra cseréltük … nem lehet egy lapon említeni a kettőt.
Más téma: ha esetleg van légkör-kutató, fizikus ismerőse valakinek, kérem kérdezze meg tőle, hogy mitől lehet, hogy már legalább egy hónapja, szinte minden nap lila az égbolt, nagyon furcsán kinéző felhőkkel (és 2,5 hónapja nem sütött a nap, talán háromszor volt 3-4 óra napsütés). Én személy szerint elég sokat vagyok a szabadban, de még életemben nem láttam ilyen természetellenes színű égboltot délutánonként/esténként, és főleg nem ennyi időn keresztül és pláne nem az ÉK- K – DK-i horizonton. Nem a szokásos naplemente előtti/alatti narancsos színről beszélek a nyugati horizonton, hanem lilás-kékes-szürkés valamiről. Köszönöm előre is!