Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Tisztelt Fórumozók!

Remélem tudnak nekem segíteni, mert tanácstalan vagyok, azt sem tudom milyen szakember tudna segíteni a probléma megoldásában. A háttér:
12 éves társasházi lakásunk hálószobájában két fal is vizesedik. Az egyik fal a függő folyosóval határos, a másik pedig egy zárt lépcsőházzal. Télen vettük eszre a pöttyöket a falon végig az ágy fejtámlája mögött valamint egy komód mögött. Korábban ez a probléma nem jelentkezett. Az ablakban van páraérzékelős résszellőző , télen párátlanító gépet is használtunk. A pöttyök most is ott vannak, de már kevesebb, inkább a padlóhoz közel eső részen. Penészirtós lemosás után a foltok rögtön láthatóak. Ha esetleg van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja, illetve hogy vízvezeték szerelőt vagy szigetelő szakembert hívjak azt megköszönném. Köszönettel: Parblek

Csatolmányok

Nekem tipikus hőhidas problémának tűnik. Lecsapódott a pára a fűtési idényben.
Az egyik fal a függő folyosóval határos, a másik pedig egy zárt lépcsőházzal. Télen vettük eszre a pöttyöket a falon
Kedves lalibatyo!

Köszönöm a gyors választ! De ha páralecsapódás, akkor mostanra nem kellett volna már kiszáradnia? Már 2 hete kánikula van, egész nap szellőztetünk és érre az eső sem esett hetek óta. Azt elfelejtettem említeni, hogy a zárt lépcsőház amivel az egyik fal határos télen fűtött.
Üdv!
Ez a nedvesedés idén kezdődött, korábban nem jelentkezett? Emeleti lakás? (a függőfolyosót tekintve igen).
Látszódott kívülről valami? Volt átépítés, lakásfelújítás a felső szomszédnál?
Így nehéz bármit is mondani, szinte semmi infó nincs róla. Ha eddig nem jelentkezett, akkor valaminek történnie kellett, ami kiváltotta. Ezt kellene elsősorban megtalálni.
Kedves Plaszlo!

Köszönöm a választ! Mi 3 éve lakunk itt, átépítés felújítás nem volt. Azt tudom , hogy a függőfolyosó felöli fal nem szigetelt, de a másik a lépcsőházzal határos. 5. emeleten lakunk. A problémát idén télen vettük észre, korábban nem volt. Kívülről nem látszik semmi. Felső szomszédot nem ismerem, nem tudom, hogy felújította -e a lakását, de a probléma egyébként is inkább a padló közelében jelentkezik.
Ma volt itt a gondnok egy szakemberrel ő arra gondolt még, hogy mivel a radiátor mellett a parketta régen valami miatt felázott (Mi már így vettük a lakást ) talán még az a víz látszik meg a falon most. Hiába száraz már a padló, lehet a sok víz a szigetelés miatt nem tudott elfolyni lefelé és felszívta a padló meg a fal és most látszódik meg. Most próbáljuk megtudni az előző tulajtól hogy mi történt és mikor. És várunk hogy száradjon a fal mert még mindig vízpöttyös , pedig ha páralecsapódás lenne akkor gondolom már száraz lenne nyárra.
Télen vettük eszre a pöttyöket a falon


Ha most is vizes akkor valóban nem pára lesz. Valami szakit kellene keresni aki ismeri a ház vizes rendszereit aztán megszakérti hogy melyik csőből származhat a víz.
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég

cron