Szerző:
Franco16 » szomb. jan. 02, 2016 11:31 pm
Én is sajnos rendszeresen hallom ezt a búgó-zúgó, rezonáló hangot. Nehéz pontosan leírni, viszonylag nagy csendben hallani, főleg elalváskor nagyon zavaró, ha van más hang, akkor nem hallani, illetve nem zavaró. Az is nagyon jellemző, hogy este 10 körül/után erősödik fel, és ilyenkor nagyon intenzív. Vannak napok, amikor halkabb, amikor szaggatottan hallatszik kis szünetekkel, de van, hogy folyamatos. Most, hogy ezek a ködös napok voltak december végén, nagyon erős volt, és arra is gondoltam, hogy talán a nedves levegő miatt van. Főleg a téli időszakban hangosodik fel.
A hangot sajnos mindenhol hallani: Pest megyében Telkiben is, Bács-Kiskun megyében Kalocsa mellett egy községben ugyanúgy, és Szlovákiában is egy községben voltam az elmúlt 2 hétben, és mindenhol ugyanúgy hallatszik.
Úgy néz ki, hogy kizárható, hogy bármilyen szivattyú, vagy fűtési berendezés okozná... A 4G/3G-t nem tudom kizárni, természetesen minden felsorolt helyen volt 3G/4G, bár tudom, hogy teljesen más frekvencián működnek ezek a hálózatok, de hogy bármilyen interferencia miatt esetleg köze lehet-e a dologhoz, ez kérdéses.
Főleg az zavar, hogy nem tudom mi a zaj forrása, de gondolom ezzel nem csak én vagyok így.