Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
249 hozzászólás Oldal: 17 / 17
Üdv!

Nem tudom, az Ikeás hogy működik, de a konyhabútorok döntően lábakon állnak, melyekkel ki lehet játszani, ha a padló lejtése nem teljesen sík, és a lábazati lap is ezekre kerül felpattintásra. Ez van szerintem ebben a változatban is. Alátét lemezben annyira nem vagyok kiengedve, valamilyen lépésálló megoldás kellene, mely vastagságban azonos a normál résszel, és így később sem süllyedne meg a bútor. Alapvetően nem lenne szemre észrevehető, viszont ha az egyes elemek egymáshoz vannak rögzítve, akkor plusz feszültségeket tud belevinni a szerkezetbe, ezért némely elemek szétnyílnának, vagy éppen adott ajtók nehezebben lennének nyithatók.
Ha nagy a felület, mint ebben az amerikai konyhás megoldásban vélhetően az, mindenképpen érdemes gondolkodni a felületet valahol célszerűen egy burkolatváltó sínnel megosztani, hogy a párás helyiségben megduzzadó lapnak legyen helye terjeszkedni, különben klasszikus módon valahol fel fog púposodni.

Jó munkát!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Nagyon köszönöm a választ! Akkor alapvetően nem gond, ha a parkettára rakom a bútort vsak legyen lépésálló az alátét és legyen dilatáció a konyha résznél. :)

Üdv:

Gergő
Sziasztok!

Életemben először szeretnék laminált padlót letenni. Felszedett szőnyegodló helyére kerül majd a laminált padló.

A kérdésem: elkerülhető- az aljzatkiegyenlítés, ha isofloor 5 mm-es alátétet használok? Azt írja a leírás, hogy kiváló szintkiegyenlítő.

Köszönöm a tanácsokat előre is!
Hello mindenki!
Annyi lenne a kérdésem, hogy magasföldszinti panel esetén kell-e a párazáró fólia a habfólia alá? Alattunk ugye pince és garázs helyiségek vannak. Ezeket fűtöttnek mondjuk, de persze radiátor nincs bennük. A talajt önterülő aljzatkiegyenlítővel már leterítettük.
Előre is köszi.
Üdv. Gabesz
Üdv!
A garázs és a pince is lehet nedves, párás, én raknék fóliát, mivel a laminált parketta kényes a nedvesedésre.
Sziasztok,

nekem is hasonló problémám van. Panel lakásban szeretnék csaphornyos parkettát cserélni lamináltra, mert elég rossz állapotú. A parkettát, az alatta lévő párnafákat és az üveggyapotot már felszedtük. Kb 7-8 cm szintkülönbség keletkezett így. Ezt szeretném most eltüntetni, illetve hangszigetelést létrehozni. Az aljzat teljesen sima, kiegyenlíteni nem kell. Közbenső szintről van szó, úgyhogy a hőszigetelés se fontos.
Eddig ezeket a megoldásokat találtam:

 • úsztatott betonpadló:
  Valószínűleg ez lenne a legmasszívabb megoldás, de mivel sok beton kellene hozzá és elég macerás megkeverni, ezért elvetettem.
 • EPS lemez:
  Az Austrotherm-nél ajánlották az N200-as nagy terhelhetőségű hőszigetelő lemezt közvetlenül a laminált parketta alá. Előnye, hogy egyszerű a kivitelezés(csak le kell rakni), illetve hogy több vastagságban is kapható A fórumot olvasgatva viszont elbizonytalanodtam, hogy nem fog-e megsüllyedni hosszabb távon a szekrények alatt.
 • Úsztatott padló OSB lappal
  Itt a rétegrend:
  1. jelenlegi beton aljzat
  2. EPS lemez, pl a fenti N200-as 4 cm vastag (esetleg L4 vagy L5?)
  3. OSB lap 22mm nútféderes, a nútoknál összeragasztva(?)
  4. Woodstep Isofloor alátét hangszigetelésnek. (5 mm) pl https://www.diego.hu/laminalt-padlo/alatetek/woodstep-isofloor-alatet-5mm--zold Esetleg ha tudtok jobbat az is érdekelne.
  5. laminált padló (12 mm)
  Nekem eddig ez tetszik a legjobban, mert egyszerűen kivitelezhető és az OSB lap gondolom jól elosztja a terhelést.
 • OSB lap párnafákkal
  Itt az OSB lapok párnafákra lennének fektetve, közötte valamilyen hangszigetelő, OSB felett alátét, arra a laminált padló.


Szerintetek melyik lenne a legjobb megoldás? Van esetleg ezeknél is jobb?

Előre is köszönöm a tanácsokat.
Szabolcs
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségünk. Panellakásunkban felszedtük a régi parkettát, mivel nagyon nyikorgott a párnafákon, most azonban 3 helyiségben alacsonyabbra kerültünk 8,5cm-rel. Ezt szeretnénk szintbe hozni, amire a következőt találtuk ki:
1. A meglévő beton aljzatra kerulne 6cm EPS100 (itt kérdés, hogy a lapok érjenek ki teljesen a falig vagy itt is kell hézagot hagyni?)
2. 15mm nútos OSB (esetleg elég a 12mm?)
3. Habfólia vagy valamilyen lépéshang szigetelő alátét
4. 8mm laminált parketta

Kérdés, hogy ez működhet-e? Az OSB-t a nútoknál össze kell ragasztani gondolom. Az EPS-t és az OSB is ragasszuk egymáshoz? Illetve az EPS-t a betonra le kell-e ragasztani? Valaki azt tanácsolta, hogy nem mozoghat a laminált alatt semmi, mások úsztatott padlóról beszélnek. Mi lenne a legjobb?
Előre is köszönöm a választ!
Nóra
Én XPS 300 lemezt raknék az EPS puha lesz szerintem, az homlokzatra való. Vagy eszterich beton.
Laminált parkettát készülök lerakni, de tervezem a fürdőszoba felújítását is a csempézéstől kezdve mindent. Szerintetek a vízmértékek sokaságából melyiket válasszam ezek közül?: https://www.redghost.hu/spl/223074/Vizm ... -szogmerok
Előre is köszönöm a segítséget!
249 hozzászólás Oldal: 17 / 17

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 18 vendég