Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kinek van ötlete, milyen kapcsolót tegyek fel, ami jól is néz ki meg olcsó is?
Egyenlőre ezen gondolkodom:

https://www.onlinevill.hu/termek/schneider-asfora-valtokapcsolo-rugos-bekotes-feher-106/


Asfora.jpg
Asfora.jpg (255.97 KiB) Megtekintve 4899 alkalommal.
Üdv!

A szerelvényeknél az az alapvető feltétel, hogy erős csatlakozást nyújtsanak, csökkentve a átmeneten a hőképződést, végső soron az elektromos tűz kialakulásának a veszélyét, lehetőleg hosszútávon.

Itt is, mint mindenben az aranyhármas érvényesül: jó, olcsó, tartós. Ebben lehet válogatni. Persze, van, hogy a hármas együtt is megvan, de akkor egy lottó 5-ös is kevés a teljes lakás szerelvényezésére. :D

Alapvetően a Hosimin, Yato, stb. izgalmas hangzású fajtákat érdemes hanyagolni. Én speciel a Legrand-al szeretek dolgozni, jó a minősége, tartós, ahol felraktam, az ott is marad.

Alapvetően jó ismérve egy tartós alkatrésznek, hogy az alkatrészek kidolgozottsága nem gagyi, sorjás, hanem szépen megmunkált, ezt nem tudom másként leírni. A szerelvények hátlapja NAGYON célszerű ha fém, és érzéki benyomás esetén is érezhető, hogy nem hajlik könnyen, nem bilivas. Ti. ez a lap felel azért, ha mozgatják a szerelvényt, elsősorban pl konnektornál, akkor ez biztosítja, hogy az ne mozduljon el. ha könnyen hajlik, az első néhány mozgatás után már lehet igazítani, idővel kikopik a műanyag ház, elgörbül a tartófül, lehet új dobozt tenni a régire stb. Nem szeretnék típusra lemenni, vagy fajtára, ez leginkább egyéni ízlés kérdése, és persze pénztárcáé is. Aztán még ezen tud ütni a hálózat kialakítása, mennyire voltak precízek, jártam már olyan helyen, ahol vért kellett izzadni, mert majd az össz doboz megmozdult, és persze festés után nem örül neki senki, ha valaki megjelenik egy gipszes fánglival, javítani... és pesze ugye majd a szerelvény eltakarja, nem lesz olyan a fal .... jesszum. de ez csak egy kis intermezzo.

Na szóval, hát valahogy így lehet nekifogni a vásárlásnak, megkérdezni pár ismerőst, stb.
Apropó, még egy adalék. A katapultos, vagy kilökő karos konnektorok. Erről szól úgy a városi legenda, hogy ekkor találták fel a villanyszerelők abraka-dabráját. Hát nem. Ez pusztán a szétcsatlakozást könnyíti meg, megvan a módja hogyan, de valaki csak úgy tudja és teszi, hogy ha a kilökő gombra rátenyerel, akkor nem vesződnie semmivel, az megold minden problémát. A másik a klasszikus porszívózsinór. Volt egy lakás, ahová többször vissza kellett menni, ahol a konnektorok rendre kimozdultak. Megkérdeztem, esetleg nem zsinórnál fogva huzigatják ki a porszívót a falból?? ÁÁÁÁ, ... dehogy.... Aztán egy vasárnap lerántottam a leplet. Legyen elég annyi, többet nem kellett visszamennem.

Sok sikert kívánok a választáshoz!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég