Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Tisztelt ezermesterek!

Olyan szakember tanácsát szeretném kérni, aki ért a bútorpolitúrozáshoz.
Jelenleg a magasfényű sellakpolitúrozás alapozásával (grundolás) kísérletezem. A pórusokat, tudom tömíteni, habkőporral, de én mindenféle por nélküli pórustömítést szeretnék elérni. Ugyanis egy idő után kiszáradhat, és akkor látszódhatnak a fehér szemcsék. Másrészt restaurálás során, nem szeretnék felesleges anyagokat (porokat) a felületbe vinni.
Amikor elérem a tükörsimaságú felületet alapozáskor, 2 nap száradás után, a nagyobb pórusok enyhén beszáradnak, és ez így ismétlődik egymásután többször.
Vagy az anyag nem jó, vagy a technológiám, ezért kérek tanácsot. Jelenleg 2-5 %-os viasztartalmú, gépi eljárással (vegyi úton) finomított, vegyes összetételű, világos narancssínű sellakot használok (Klorid Zrt).
Lehet, hogy más fajtával jobb tömítettséget érnék el, de nem tudom melyik sellak tömít úgy, hogy a rá került végső tükörfényes réteg 20 év múlva se repedjen meg.
Mivel korszerű hazai szakirodalom nincsen, ezért kérdezem az ezermestereket.

A másik kérdésem, hogy tudtok-e Budapesten, fémöntőt, aki sárgarezet is önt, és 1 db bútorveretet is kiönt. Csepelen ismertem több öntőt, de mára már, mindegyik abbahagyta.
Üdv!

A politúrozás nem egy könnyű műfaj, ez tény. Ha nem tökéletes az előkészítés, vagy a felhordás, a végeredmény is tökéletlen lesz. Mivel magam is az olajos pártján állok, - néha azért becsúszik pár viaszolás is - nos én úgy gondolom, hogy jobb, ha valóban egy ehhez hozzáértőtől kérdezel, mint hogy itt összeeszkábáljak egy valamire való választ. Néz el erre az oldalra, vélhetően napi szinten használja és műveli, hasznos tanácsot tud esetleg adni.
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég