Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok,
nekem nagyon "női" kérdésem van, se fúrás, se faragás, se csiszolás... festés.

Szüleim régi kanapéját szeretném átfesteni, színét halványítani - jelenleg elég sötét szürke. Nem vennék új kanapét, mert nekem a világos szürke a cél, így csak pár árnyalattal kéne halványítani.
Anyaga plüssös.
Őszintén szólva festés után, használat előtt tervezem erre szakosodott céggel áttisztíttatni - 3 éve használatlanul áll egy száraz garázsban.. Ezért nem átállottam 'káros' anyagokkal próbálkozni - pl. háztartási klór higított és higítatlan változatával, kis felületen, de SEMMI hatása nem volt.. :(

Tényleg az a megoldás hogy megszokom sötéten, vagy veszek egy új világosat!? Remélem Valaki Hozzáértőnek van valami szuper ötlete! :)

Előre is köszönöm!
Hozzáértő nem vagyok de szerintem nézegesd az újat ha ez így nem tetszik, vagy kárpitoztasd át olyan szövettel ami tetszik. Ez a "kenjük be -fújjuk be" a reklámokban szokott működni :) És ha majd a vendég fehér nadrágja egy órányi ücsörgés után nem lesz fehér a rámaszatolt festéktől klóros cucctól ? Én egyszer egy heverő szövetét szedtem le kimostam majd visszaraktam ("ezer" kárpitos kapocs ki ezer be de géppel) de az is szívás volt. Összement és foltos is lett a szövet. Ebben a textiles témában ami bejött az a magasnyomású mosós szőnyeg és kárpit tisztítás. Az működik. Csak meleg és udvar is kell hozzá hogy száradjon.
Vagy......dobd fel színes, világos takaróval, párnákkal.

Jó eredménnyel világos szint lehet csak sötétebbre festeni, mert az elfedi a világosabb árnyalatot.

Agyament megoldás: kiteszed a napra egy nyárra.... 8) :lol: :lol: :lol:
Hahaa... :)

A kertbe kirakós ötlet... hát, nem hiszem, de nagyon kreatív! :D
Asszem akkor nézelődök egy új után.

köszi a javaslatokat!
Én nem vacakolnék semmilyen átfestéssel, áthuzatással, sajnos többe kerül szinte mint egy új kanapé, ülőgarnitúra miegymás... Pláne, ha sikerül mondjuk nagykerből vásárolni. Én is inkább vettem egyet a https://kanape.net oldalról (ugyanaz, mint a http://olcsoulogarnitura.hu). Próbálkoztam keresni kárpitost, szakembert hozzá, ami nagyon drága lett volna. Ha magad veszed meg az anyagot, akkor sem biztos a végeredmény és sok bosszúságot, időpazarlást okozol... Ha kárpitos vagy, akkor biztos jobban megéri. Átfesteni meg hát na... bőrfesték, textilfestékkel lehet kísérletezni, de valaki említette, hogy simán úgy jársz, hogy csak ködös, foltos lesz.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 31 vendég