Ezermester Fórum

Otthon szépítés, lakberendezés, bútor, szőnyeg, függöny, tisztítás, takarítás
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1
.
Most folyik nálunk hasonló tatarozás. Szereztünk egy épületgépész kivitelezőt, aki gázt is szerelhet. Bejelentettük a TIGÁZ-nak, hogy felújítunk, szereljék le a gázórát. Kihívtuk a Kéményseprő vállalatot hogy adjon szakvéleményt, ezután a gépész kivitelező megtervezteti a gázkészüléket/vezetéket (ez engedélyköteles), és ha felszerelte a kazánt, ki lehet hívni a Kéményseprőket a kéménybekötésre/bélelésre (ezt csak Kéményseprő végezheti). Még ha nagyon precíz valaki, és az épülethez is hozzányúl a felújításkor, a Polgármesteri Hivatalt is megkeresheti, megmondják, hogy részükről kell-e engedély.

Jó tatarozást!
Szia!
Turbós kazán kéményét ki lehet vezetni falon keresztül, ha alkalmas rá az elhelyezés, igy nem kell kémény és kéményseprő, ami jelentős költségmegtakarítás. Érdemes utánanézni a lehetőségeknek.
köszi
Üdv!

Szerintem sokkal többet spórolsz azon, ha kihívsz egy szakértőt - aki elmondja a lehetőségeidet -, mint látatlanba adott tanácsokra hagyatkozni. A kettős kivezetésű kéménynek is vannak határai, ami felett nem alkalmazható, valamint a füstgázkivezetés helyének kialakítására is léteznek betartandó szabályok, amit ha nem teljesít, akkor nem kap engedélyt a beüzemelésre.
Számíts a gáz tervezés és engedélyezés költségeire, valamint a kialakítás előtt a gázóra leszerelésére, amit csak akkor kapsz vissza, ha a gázművek átvette a rendszert. A le és felszerelésnek is vannak költségei, valamint a kieső időre is fel kell készülni.
Rendben, köszönöm a segítséget!

Szép napot!
Tiszteletem!

Segítséget szeretnék kérni garvitációs központi fűtéshez, pontosabban tagos nagy vízterű öntvény vagy lemez radiátor beszerzési forrásához.
Szükségem lenne 155 tag 600/220 méretű tagos radiátorra. Sajnos hazánkba már nem gyártják.
Üdv Mihalko
kis kémény.jpg
kis kémény.jpg (554.9 KiB) Megtekintve 7177 alkalommal.
set79! 2015 májusi adatok szerint. kihívsz egy engedélyes gázszerelő szakembert és miután felvázoltad neki az igényed Ő elkészíti az ajánlatot amihez mellékeli a megfelelő szakáruházból kapott árajánlatot. Pld.: Westen star condens 24 gázkazán 259900.-,Energy radiátorok mérettől függően 14190.- és 33000.-/db, a további szerelvények 5 db radiátor és kb 100m2 össz.helység tekintetében további 500000.- körüli költség lehet. Ehhez jön a munkadíj, cca.300000.-, a tervezői díj 40000.-, a gázszolgáltató csatlakozási díja 25000.-, hitelesített helyszínrajz 3000.-, engedélyes elektromos szakember bekötési díja 12000.-, beüzemelő szakember díja 17000.-, kéményseprő cég engedélyezési díja12195.-(itt megjegyezném, hogy turbo condenz gázkazánhoz nincs szükség semmiféle kémény építésre vagy bélelésre. A kazán felszerelési helyétől függetlenül kilehet vezetni az égésterméket akár függőlegesen akár megtörve kibújtatva a tetőn keresztül.)A kéményseprő cég ezekbe bele sem tud kötni. végezetül már csak egyetemes szerződést kell kötni a szolgáltatóval. (most veszi és adja tovább valakinek orbán urunk a rendszert)

Csatolmányok

Köszi, még úgyis aktuális! :)
Sziasztok!
Komplett fűtést szeretnék kiépíteni. Már csináltam 2 kicsit vízteres kandallóvalv pár darab radiátorral 5 rétegű csőből szerelhető idomokkal.
De ez most nagyobb volumenű dolog lenne.
A ház 3 szintjét akarom fűteni. Pince középső rész illetve tetőtér. Gázkazán és vegyestüzelésű kazán is lessz (bár a vegyeset nem akarom használni de az a biztos ha van). A kérdésem a következő lenne. Hogyan osszam a vizet? Arra gondolok hogy osztós vagy gerinces rendszer legyen? Én az osztósat pártolnám a szaki aki volt megnézni gerincben gondolkodik és szénacél csőben. Én 5 rétegűben amit a pince menyezetén vinnék így csak a radiátoroknál állnék fel a 20 as csővel. A radiátor mérete miatt szükséges a 20as. De itt a kérdés. Ha osztósra csinálom akkor 12es osztóval vagy egy 3 as osztóval szintenként gerincesre? Illetve mi az amit meg kell vennem a rendszerhez? Az alap dolgok megvannak (puffer iszapleválasztó) de mi az ami még szükséges mert nem vagyok biztos benne hogy minden kell amit a boltban mondanak. Köszi a válaszokat!!
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 27 vendég