Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
13 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Az újonnan épített,EPS hungarocellel szigetelt házunkat szeretném,1,5-2,0 mm kapart/simított kültéri vakolattal,pasztell színben (halvány krém szín)felhordani,bevonni.A kérdésem az volna,mert szinte mindenhol más terméket,márkát dicsérnek és szidnak,hogy milyen márkát és típust érdemes használni?Szeretném ár érték arányban,a legmegfelelőbbet kiválasztani,de ez nem olyan könnyű.A következő márkák felől érdeklődtem:Jub,Revco,Baumit,Jub/Mark,Murexin,Düfa.Kértem árajánlatot szinte majdnem mindtől,Baumit duotop és szilikat vakolat,Revco spachtel vario és szilikon spachtel kültéri vakolat,Murexin energy bravo és energy furioso szilikon vakolatokról.Árban elég nagyok a különbségek,de ez mennyire igaz a minőségre?A Revco szinte feleannyiba kerül mint a Jub,vagy a Baumit,tud a másik kettő annyival többet?

Előre is köszönöm a választ!
Üdv.
A Revco tudomásom szerint Magyar gyártmány, a többi külföldi, jórészt a márkanevet kell megfizetni.
Az EPS-re szerencsére bármilyen vékonyvakolatot felvihetsz, nem szükséges a drágább szilikát, vagy szilikon alapút választanod. Az EPS erősen párafékező, nem igényli a páraáteresztő vakolatot. A lényeg, hogy a ragasztóanyaggal ne vesszen össze az alapozó - stabilan tapadjon rá.
Nekem csak a Revco-val van tapasztalatom. 5 éve vittem fel a házamra világos színben és semmiféle fakulást, hibát nem találtam még. Olyan kemény, hogy amikor 4 m. hosszan ki kellett vágnom a szigetelést egy áthidaló gerenda miatt, akkor 4 db. márkás (Bosch, B&D) fémfűrészlapot evett meg. Lyukfűrésszel vágtam, 1 m után gyakorlatilag nem volt foga a pengének.
Amennyiben nincs gyakorlatod a simításban, akkor olyan struktúrát válassz, amit nem kell nagyon utómunkálni, vagy gyakorold egy nem látszó helyen. Rá kell érezni, mikor lesz olyan állapotú az anyag a kötés folyamán, amikor szép felületi struktúrát tudsz létrehozni. Én kissé leegyszerűsítettem, amikor kezdett meghúzni, akkor glettelővassal áthúztam és kész. Nem olyan szép, mint egy szakember által készített, de nekem ez a szigetelés csak átmeneti, így nem az örökkévalóságnak készítettem. :wink:
De akkor sem egyszerű, ha túl hamar simítod, lejön a felületről, ha későn, már a nagyja megkötött, nem munkálható. Mindezt a környezeti hőmérséklet és páratartalom is erősen befolyásolja.
Én a Sziga-Tech rendszert szoktam ajánlani,mint kivitelező.Regisztrált kivitelezőként a vakolat kb 640.-660.-Ft-ra jön ki m2-ként,plusz az alapozó.A felület minőségétől /egyenetlenségétől/ függ!Ár-érték arányban szerintem a legjobb!
A Revco most nagyon hosszú színgaranciát ad a szilikon vakolatokra, ha esetleg érdekel, bővebbet itt találsz: http://szilikonvakolat.hu/ :D
Sziasztok!

Egy kedves járókelő 4-5 helyen, helyenként 1-3 tenyérnyi méretben valamilyen zsíros folyadékkal összelocsolta az utcára eső homlokzati vakolatomat. Nem értek a vakolatokhoz, világos szinű és valamilyen szórt, kőporos, páraáteresztő anyag (???). A zsírfoltok szépen beszívóvadtak az anyagba. Először leslagoztam, majd zsíroldóval és melegvízzel próbáltuk tisztítani nem sok sikerrel. A zsíros részek több árnyalattal sötétebbek.

A kérdésem az lenne, hogy a kőpor leverésen kívül van-e valami más lehetőség a javításra. Én laikusként valamilyen homlokozati falfestésre gondolok sűrű állagú festékkel. Úgy gondolom, hogy a zsír át fog ütni, ezért festés előtt nagyon vékony rétegben lefújnám valamilyen lakkal (???). A színárnyalat kismértékű eltérése nem zavaró.

Köszönettel: sinick
A bizonytalan eredetű olajos-zsíros felületet mindenféle képen le kell szigetelni,amire alkalmas a Walkid,ami után lehet festeni,vagy ha esetleg maradt vakolat,akkor azzal is elvégezhető a javítás.
Üdvözlettel:Tőke József
Kedves József! Megpróbáljuk. Válaszát köszönöm!
Kedves József!

Még két kérdésem lenne:
- Walkid esetén pl. a Supralux Walkid higiéniai fehér festékre gondoljak?
- Találtam Polifarbe Inntaler izoláló belső falfesték-et. Vajon kültére alapozás gyanánt alkalmas lehet? (Belső falra való, így gyanítom, hogy nem, mert azon a felületen gondolom idővel leválik.)

Köszönöm.
http://www.kohazy.hu/?id=termekek&produ ... &nyelv=hun
Erre gondoltam,természetesen nem csak itt lehet kapni,de a termék információ miatt másoltam be.
Üdv:Tőke József
OK, köszönöm.
Most a legjobb áron lehet vakolatot vásárolni.

Vakolat árak. Vakolat rendelés
13 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 91 vendég