Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
A segitségeteket kérem.Nagyon keskeny a garázsom és nem lehet beállás után kiszállni,ezért valami gépkocsi behúzó rendszert kell kiépiteni,mert a gyári majd 2 millió Ft amit nem tudok megfizetni. Várom az ötleteket. Üdv Horcsa.
Szia!
A legolcsóbb megoldása nagybátyámnak volt ilyen a kérdésre anno. Neki nagy garázsa volt, viszont úgy tele volt pakolva, hogy csak a kocsi fért be, néha még az is alig-alig. Ajtó előtt megállt és betolta, amikor menni akart valahova, először kihúzta annyira , hogy nyiható legyen a kocsiajtó. A Samara nem volt annyira nehéz, ezért el lehetett ezt játszani vele, valamint telejesen sík volt a bejáró és a garázs.
Ugyanez gépesítve? Esetleg megoldás lehet, ha a kézi mozgatás nem megy. Egy elekrtomos csörlő a garázs végébe, amelynek dobjáról mindkét végén ki van vezetve a sodrony. Az egyik a kocsi elején lévő lévő vontetószemhez kapcsolva, a másik pedig egy hosszabb kötélpályán fordítókerékkel a kocsi végén lévő vontatószemhez. Ezután az irányváltással be-ki csörlőzhető a kocsi egyből. Ez talán olcsóbban megúszható, ha van vonószem elöl és hátul (esetleg hátul vonóhorog) a kocsin, csak egy jó csörlőt kell venni és baromi erősen lerögzíteni. (Esetleg ez is tekerhető kézzel, megfelelő áttétel segítségével, mint az autószállító tréleren). Ha kicsit "emelkedős" a garázs, akkor elég elöl beakasztani a csörlőt, behúzni, kifelé már a gravitáció megoldja, csak visszafelé kell járatni a csörlőt, nem kell a trükkös elöl-hátul húzom megoldás, így egyszerűbb és olcsóbb is.
A héten bemutatott robotgarázs alapján egy erős "önjáró, vagy fogasléces oldalú gördülő" zártszelvény keret, amire fel kell állni a kerekekkel és utána a keret áll be, vagy egy fogaslécek segítségével villanymotorok húzzák be. Ezért már biztos szép összeget számítana fel egy aranykezű lakatos, de tuti, hogy 2 millió alatt lenne.
"Lambo ajtó" szerelése a kocsira, de azt is ki kell valameddig nyitni, hogy utána felfelé lehessen nyitni.
Egyenlőre ennyi ötlet kezdetnek. Ami döntő lehet: Mekkora hely van a kocsi körül, milyenek a talajviszonyok és van-e ismerős ezermester aki megcsinálja?
Üdv.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég